You are here
Home > WORLD > WRC > Latvala İngiltere’den Zaferle Ayrıldı

Latvala İngiltere’den Zaferle Ayrıldı

Ford Takımı kendi evinde Finlandiyalı pilotun üstün performansıyla zafer kazanmayı başarırken, Norveçli Petter Solberg’in üçüncü sırada finiş görmesi takımı İsveç’ten beri özlem duyduğu coşkuya ulaştırdı.

Yarışı baştan sona domine eden Latvala, üstündeki kara bulutları dağıtırken, takım patronu ile de arasını düzeltmiş oldu. Yarışın ardından konuşan Finli, “Müthiş duygular yaşıyorum. Galler her zaman favori yarışlarımdan biri olmuştur. Bu sezon takvimde yerinin öne gelmesi bizim için avantaj oldu. Daha az çamur ve daha çok tutunma vardı. Bu zafer müthiş bir takım çalışmasının ürünü.” dedi.

Dokuzuncu WRC şampiyonluğuna emin adımlar ile yürüyen Citroen pilotu Sebastien Loeb ise, Petter Solberg ile girdiği ikincilik mücadelesini kazanmayı bildi. Yarışın ardından konuşan Loeb, “Kolay bir haftasonu olmadı. Ama en iyi yerde bitirdiğimiz için mutluyum,” derken üçüncü olan Petter Solberg, “Son etaba Loeb’ün 0,1 saniye önünde başladık. Çok daha hızlı olmam lazımdı ama basit bir hatadan zaman verdik. Yine de podyumda olduğumuz ve takım için değerli puanlar kazandığımız için mutluyum.” dedi.  Dördüncü sırayı Mads Ostberg elde ederken, sıkıntılı bir haftasonu geçiren Citroen’in iki numarası Mikko Hirvonen ise elde ettiği beşincilik ve Power Stage’i kazanarak hanesine yazdırdığı puanlar ile sezonun bitimine üç yarış kala sürücüler şampiyonluğu için mücadele edebilecek noktada bulunuyor.

Rus Evgeny Novikov Denis Giraduet’in sakatlığında sağ koltuğuna misafir olan İlka Minor ile başarılı bir yarış çıkarıp altıncı sırayı alırken, Thierry Neuville’de hatasız bir yarış ile yedinci sırada finiş gördü. Monte Carlo Rallisi ardından sakatlık yaşayan ve ancak bu yarışta start alma fırsatı bulanan Matthew Wilson ise Fiesta’sı ile sekizinci oldu.

Sebastien Ogier Volkswagen adına yarıştığı Fabia S2000 ile sınıfını bu sezon dokuzuncu kez domine ederken, S-WRC serisini takip etmediğinden zafer Craig Breen’in oldu. Breen bu yarışta elde ettiği puanlar ile şampiyon yarışına ortak olurken, üç ay önce Targa Florio’da yaşadıkları kaza sonucu hayatını kaybeden Gareth Roberts’a adadığı zafer podyumda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

İngiltere Galler Rallisi ardından Sebastien Loeb 219 puanla sürücüler klasmanında lider iken, takım arkadaşı Mikko Hirvonen 158 puanla ikinci ve Petter Solberg 119 puanla üçüncü sırada. Mads Ostberg ile sadece beş puan geride 114 puanla Solberg’in ensesinde iken son yarışın galibi Latvala 113 puanla ilk üçe oynuyor. Takımlar klasmanında ise Citroen WRT 348 puanla liderken, Ford WRT 237 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Bir sonraki mücadele 04-07 Ekim tarihlerinde Loeb’ün evi sayılan Fransa’nın Alsace Bölgesi’nde koşulacak olan tamamı asfalt etaplarda olacak. Loeb bu yarışı üst sıralarda tamamlar ise geçtiğimiz sene olduğu gibi dokuzuncu şampiyonluğunu evinde kutlayacak. Elbet ki Citroen de resmi olarak Markalar Şampiyonluğu’nu ilan edebilir.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hjScLXMYM4Q&feature=g-u-u[/youtube]

Top