You are here
Home > WORLD > WRC > Al-Attiyah, Neuville’i M-Sport Saflarına Çekiyor

Al-Attiyah, Neuville’i M-Sport Saflarına Çekiyor

Katar’ın motorsporları anlamında bayrak taşıyıcısı olan Nasser Al-Attiyah, Citroen ile hem sponsorluk hem de para anlamında yollarını ayırdıktan sonra, M-Sport ile görüşmeye başlamış hatta IRC’nin son ayağı olan Kıbrıs Rallisi’nde Malcolm Wilson ile de uzun bir görüşme yapmışlardı.

Ford’un da ismen WRC’den çekilmesi ile sponsor arayışına giren M-Sport’a ilaç olan Katarlı pilot, önceliği Dakar Rallisi’ne verdiğinden yarış hazırlıklarına yoğun biçimde devam ederken bir yandan da 2013 WRC planlarını yapıyor.

Geçtiğimiz sezon genç Belçikalı Thierry Neuville’e start alamadığı Yeni Zelanda ve Sardunya’da aracını teslim eden Al-Attiyah, gelecek sezonda kendisi ile çalışmak istediklerini ve bu konuda bir teklif götürdüğü kulislerde yoğun olarak konuşuluyor.

Neuville’in Citroen’in kendisi için planlarının netleşmesini bekleyeceği kesinken, takımda PSA grubu içinde olan Peugeot 208 R5 ve Citroen DS3 WRC içeren yoğun bir program önermesi bekleniyor.

Neuville eğer M-Sport tarafını seçerse uydu takımda değil iki numaralı Fiesta WRC’e oturması muhtemel.

Katarlı ve Belçikalı pilotların bu sezon oluşan yoğun bir dostluğu göz önüne alınırsa Citroen’in doğru hamle yapması çok önemli olacak.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top