You are here
Home > WORLD > WRC > Peugeot 208 R5 Testleri Başladı

Peugeot 208 R5 Testleri Başladı

Geçtiğimiz Eylül ayında Paris Otomobil Fuarı’nda örtüsü açılan 208 Type R5, 2012 yılı sona ermeden test programını başlatmak olan ilk hedefine ulaştı. Peugeot 208 böylece R5 sınıfında yola çıkan ilk otomobil olarak yeni FIA yönetmeliğine uygun olan ilk model unvanını aldı.

2013 yılının 2. yarısında etapları çıkması planlanan Peugeot 208 R5’in gelişim sürece devam ediyor.

Peugeot Sport’un fabrika pilotları Bryan Bouffier & Xavier Panseri ikilisi tarafından Fransa’nın güneyindeki etaplarda yoğun bir test programına tabii tutulan 208 R5 gösterdiği performansla Bryan Bouffier’ye etkiledi.

Şampiyon pilot; “208 R5’i 2013 Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 2. yarısında mücadele eder getirmek istiyoruz. O yüzden yoğun bir test programı ile yolumuza devam ediyoruz. Otomobil çok iyi ve dengesi beni çok etkiledi. Başarılı bir alt yapısı var ve motorla uyumlu çalışan bir şanzımana sahip.” dedi.

S2000 ve RRC otomobillerin yerien daha ucuz alternatif olarak geliştirilen R5’ler şimdiden merakla beklenen otomobiller olarak bekleniyor.

Peugeot Sport Müşteri Yarışları Teknik Sorumlusu Alexis Avril “Bu ilk test aşmış olduğumuz temel bir etaptı” diyor ve ekliyor “fakat hala yapacak çok iş var. Bundan böyle geliştirme sürecinin bir başka fazına geçiyoruz, öncelikle otomobilin güvenilirliğini onaylamak ve daha sonra da saf performans üzerinde çalışmak için ardı ardına test sürüşleri yapma aşaması. Çalışma planlamasında aracın ticarileştirilmesine kadar toprakta 10.000 km den fazla test sürüşü ve yarış öngörülüyor.

Bu ilk seans için, kasayı onaylamak amacıyla mantıksal olarak toprakta test sürüşü yapmayı tercih ettik. İki yol yüzeyi arasında çok ortak parça var ve dolayısıyla aracın sağlamlığını en zorlu koşullarda yani toprakta kontrol etmek mantıklı olacaktı.

İkinci aşamada geliştirilmeleri doğrudan Peugeot Sport  tarafından yapılan iki ana performans faktörü olan yürüyen aksamın ve turbo motorun ayarlarına odaklanacağız”.

Peugeot 208 R5; 5 ileri sıralı şanzımanı ve 1.6 turbo motoru ile 280 hp güç ve 400 nm tork üretiyor.

R5’lerde homologasyon kuralı gereği orta difransiyel bulunmuyor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=abZVhrHaJaM[/youtube]

Top