You are here
Home > WORLD > WRC > Neuville, Monte Carlo Shakedown’un En Hızlısı

Neuville, Monte Carlo Shakedown’un En Hızlısı

Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul / Ford Fiesta RS WRC by Qatar M-Sport World Rally Team / Rally Montecarlo WRC 2013Katar M-Sport’un genç Belçikalısı Thierry Neuville, 2013 WRC sezonunun açılış yarışı olan Monte Carlo Rallisi’nin antrenmanlarından en hızlı zamana imza atan isim olarak iddiasını göstermiş oldu.

Valence’de yer alan 3.58 kilometrelik parkurun yoğun kar yağışı altındaki geçişlerinde ekipler değişik lastikleri deneyerek yarışın kalanı için değerlendirme yaparken, son geçişlere doğru yağışın yavaşlaması ve yoldaki karın kısmen temizlenmesi ile zamanlarını aşağı çektiler. Neuville 2 dakika 26.1 saniye ile en iyi zamanı elde ederken, bu sezon sadece belirli yarışlarda start alacak dokuz kez WRC şampiyonu Citroen pilotu Sebastien Loeb 2 dakika 28.7 saniye ile ikinci oldu.  Diğer bir M-Sport pilotu Evgeny Novikov üç, Citroen’den Mikko Hirvonen dört, Volkswagen’den JM Latvala beş ve takım arkadaşı Sebastien Ogier altıncı zamanlara imza attılar.

Basına konuşan Thierry Neuville, “Herşey hava ve yol şartlarına bağlı. Etaplarda belirli bir düzen yok. İlk kilometrelerde ıslak bir zemin varken birkaç kilometre sonra yoğun kar buz olabiliyor. Shakedown’da son geçişlerde yolun temizlenmesi ile en iyi zamana ulaştık. Güzel bir başlangıç oldu. Umarım yarış içinde de şans bizden yana olur.” dedi.
Polo R WRC’nin ilk kez parkura çıktığı bu yarışta Latvala, “İlk geçişlerimizde ufak tefek sorunlar yaşadık. Tabii ki, bu zeminin tamamen karla kaplanmış olması bizimde yanlış lastik takmamızdan kaynaklı idi. Aracın dengesi ve sürüşü harika. Yarış içinde en iyi noktada risk almadan finiş görmek niyetindeyiz.” dedi.

Bugün itibari ile ekipler mücadeleye başlarken, yarışı @ralliturk twitter hesabından yada RalliTürk Facebook Sayfası‘ndan takip edebilirsiniz.

2013 MONTE CARLO RALLİSİ SHAKEDOWN DERECELERİ

1. Neuville. Ford Fiesta RS WRC. 2:28.1
2. Loeb. Citroen DS3 WRC. 2:28.7
3. Novikov. Ford Fiesta RS WRC. 2:28.8
4. Hirvonen. Citroen DS3 WRC. 2:29.4
5. Latvala. Volkswagen Polo WRC. 2:30.4
6. Ogier. Volkswagen Polo WRC. 2:30.5
7. Sordo. Citroen DS3 WRC. 2:31.8
8. Ostberg. Ford Fiesta RS WRC. 2:32.9
9. Kostka. Skoda Fabia S2000. 2:37.4
10. Wiegand. Skoda Fabia S2000. 2:37.5

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_aFeXhb0cE8[/youtube]

Top