You are here
Home > WORLD > WRC > Ogier; “İlk Kez İkinciliğe Seviniyorum”

Ogier; “İlk Kez İkinciliğe Seviniyorum”

2013-Monte-Carlo-Sebastien-Ogier-VW-Polo-R-WRC-012013 Monte Carlo Rallisi’yle Dünya Ralli Şampiyonası’na gerçek adımı atan Volkswagen Motorsport’un pilotları, Sébastien Ogier/Julien Ingrassia ikilisi, ilk yarışta 2. sırada finişe ulaşmaktan çok memnun olduklarını söyledi. Genç ekip, aynı zamanda rallinin ilk etabında, en iyi zaman imza atarak Volkswagen Motorsport için tarih yazdı.

2012 yılında, 20 bin km test yaparak, yeni sezona çok ciddi hazırlık yapan Volkswagen Motorsport, bu emeğinin karşılığını Sébastien Ogier ile aldı. Ogier; “İlk kez ikinciliğe seviniyorum.” dedi.

Sébastien Ogier, yarış sonrası kendisiyle yapılan uzun röportajda, 2013 Monte Carlo Rallisi’ni değerlendirdi.

2013-Monte-Carlo-Sebastien-Ogier-VW-Polo-R-WRC-02Yarıştan önce, Monte Carlo Rallisi’nin ön sıralarda bitireceğine inanıyor muydun?
Sébastien Ogier; “Gerçekten hiç bir fikrim yoktu. Bu yarışta ilk kez gerçek bir mücadele içinde olacaktık. Elimizdeki tek tecrübe, geçen yıl Skoda Fabia Super2000 ile yaptığımız yarıştı.”

Bu sonuç, sezonun geri kalanı için ne kadar anlamlı?
Sébastien Ogier; “Monte Carlo ve bir sonraki yarış İsveç, kendine has yarışlar olduğu için aldığımız/alacağımız sonuç, sezonun geriye kalan yarışlarındaki performansımızı belli etmeye yeterli olmayacaktır. İlk toprak yarışımızda, ne olduğumuzu çok daha iyi anlayacağız.”

Monte Carlo’nun ilk etabı öncesi neler düşünüyordun?
Sébastien Ogier; “Biraz heyecanlı ve sinirliydim. Adrenalin seviyim üst seviyelerdeydi.”

Volkswagen Polo R WRC ile ilk etapta zafer kazandığını görünce neler hissettin?
Sébastien Ogier; “Yarış boyunca etaptayken hiç ara zaman almadım. O yüzden ne kadar hızlı olduğumuzu hiç bilmiyorduk. Öğrendiğimiz an, muhteşem bir andı.”

2013-Monte-Carlo-Sebastien-Ogier-VW-Polo-R-WRC-032013 Monte Carlo Rallisi ne kadar zordu?
Sébastien Ogier; “İnanılmaz zordu. İlk kez WRC otomobille Monte Carlo’da yarıştım. Bazı etaplar, benim için tamamen yeniydi. Özellikle bu etaplarda, geçen yıl ki kısıtlı tecrübemize dayanarak sürdük. Bu şartlar altında, doğru lastiği seçmek gerçekten çok zordu.”

Loeb ile aranızdaki fark yarış boyunca arttı. Sebebi ne?
Sébastien Ogier; “İlk loop’ta yarışa 8. sırada start aldık. Yani Loeb’ün 7 sıra gerisinde. Bu ilk loop olmasa da, günün 2. loop’unda benim için çok ciddi dezavantaj oldu. Şartlar, günün ikinci yarısında, arkadaki sürücüler için daha da zorlaştı. Genel olarak, Loeb’ün 1,5 dk arkasında kaldık. Ancak geriye kalan 3. gün boyunca arka arkaya start aldığımız için hep yakın zamanlar yaptık.”

Bu ikincilik senin için ne anlam ifade ediyor?
Sébastien Ogier; “Sanırım ilk kez ikinciliğe sevindim. Ancak normalde sadece kazandığım zaman sevinirim.”

En büyük rakibin Loeb bu yıl kısıtlı bir programda, çok az yarışa katılacak. Bu seni şampiyonluğa aday yapar mı?
Sébastien Ogier; “Bu yıl ki hedefimiz şampiyonluk değil. Tüm yarışlarda en iyi sonucu elde edip, maksimumda tecrübe kazanmayı hedefliyoruz.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4C9QMDbYgWA[/youtube]

Top