You are here
Home > WORLD > WRC 2 > Çöllerden Karlara, WRC2’de Zafer Al Rajhi’nin

Çöllerden Karlara, WRC2’de Zafer Al Rajhi’nin

Yazeed Al RajhiSuudi Yazeed Al Rajhi kendine çok yabancı bir ortamda İsveç Rallisi’nin karlı zemininde WRC2 sınıfından zafer ile ayrılmayı başardı.

Yardımcı sürücülüğünü Micheal Orr’un yaptığı Al Rajhi, yarış öncesinde yetkin isimlerden karda sürmenin inceliklerini öğrendikten sonra bunu en etkin biçimde kullanarak zafere ulaştı. Ford Fiesta RRC ile ilk özel etapta liderliği yakalamasına rağmen, ikinci günün ilk servisine ikinci sırada gelen Suudi pilot, yarışın kalanı boyunca Impreza pilotu Norveçli Anders Grondal’ı kovaladı. Son güne Norveçli’nin 4,5 saniye gerisinde başlayan Al Rajhi, Pazar günü sabah yaptığı atakla Grondal’ı geçerek finişe kadar temposunu korumayı başararak 2013 sezonunun ilk WRC 2 zaferini yaşadı.

Yarışın ardından Suudi pilot, “Muhteşem bir yarış oldu. Benim için ayrıca çok daha zordu. Bundan önce sadece bir kez kar üstünde mücadele etmiştim. Tecrübesiz olmama rağmen yarış öncesi yaptığım kapsamlı testler zaferi bana getirdi. Sezona bundan daha iyi bir başlangıç düşünemiyorum.” dedi.

Norveçli Anders Grondal ise, “Standart grup Impreza ile elimizden geleni yaptık. Çok daha ağır ve güçsüz bir araç ile liderliği elimizde tutmak zor oldu. Standart grubu kazandığım için memnunum.” dedi.

Alman Skoda Fabia S2000 pilotu Sepp Wiegand ise üçüncü sırada bitirdiği yarışta, “Dürüst olmak gerekirse kar ve buzda deneyimsizliğimizden çok hata yaptık. Bir tempo yakalayıp daha fazlası için bastırmadık. Önümüzdeki yarışlar için değerli puanlar elde ettik.” dedi.

Wiegand’ın arından Ukraynalı Protasov dördüncü, Perulu Nicolas Fuchs beşinci sırada finişe ulaştı.

Bu sonuçlardan sonra, Sepp Wiegand 40 puanla liderliğini korurken, Protasov 27 puanla ikinci, Ak Rajhi 25 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Ekiplerin sonraki mücadelesi 07-10 Mart tarihlerindeki Meksika Rallisi olacak.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9GqZyrGGOuI[/youtube]

Top