You are here
Home > WORLD > WRC > Citroen’in WTCC Planları Beklemede

Citroen’in WTCC Planları Beklemede

2013 Monte Carlo Rallisi Sebastien Loeb CitroenDS3 WRCGeçtiğimiz günlerde beş milyar euro zarar açıklayan PSA grubuna bağlı Citroen önümüzdeki dönem planlarında olan WTCC serisi yarışma planları rafa kalkmış görünüyor.

Citroen Takım Patronu Yves Matton, “WTCC markamıza uysa ve oldukça düşük maliyetli olsa da yönetimden yeşil ışık almadan projeye başlamamız söz konusu değil.” dedi.

Dünya Ralli Şampiyonasına önemli bir bütçe ayıran ve mali kriz yüzünden önemli desteği bu sezon için Abu Dhabi’den karşılayan takım, WTCC için 2014 sezonunda yer almak için bu senenin yaz aylarına kadar vakti bulunuyor. Yaz aylarında test seanslarına katılmazlar ise 2014’de start almaları mümkün olmayacak.

Konu hakkında basının sorunları yanıtlayan Sebastien Loeb ise, “Fikrimde değişme yok. WRC’den emekli oluyorum. Artık pist yarışlarında yer alacağım. Bunun Citroen ile devam etmesini  arzu ediyorum. WTCC serisi gerçekten heyecan verici. Ama şu an PSA grubunun vereceği karar hepimizi bağlayıcı nitelikte. WTCC’de sadece Citroen ile olmayı düşünürüm.” dedi.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top