You are here
Home > WORLD > WRC > Walter Röhrl Sert Konuştu

Walter Röhrl Sert Konuştu

Walter RohrlAlmanyalı tek WRC şampiyonu olan Walter Röhrl, İsveç Rallisi ardından basına yaptığı açıklamalarda Volkswagen Takımı’nın Finli pilotu Jari Matti Latvala hakkında çok sert konuştu.

Röhrl, Fransız Sebastien Ogier’in Volkswagen için çok doğru bir seçim olduğunu söylerken, Finli Latvala’nın takıma alınmasını anlamadığını söyledi.

Alman Şampiyon; “Latvala’nın bu takımda pilot olmasının hata olduğunu düşünüyorum. Ogier şampiyonluğa ulaşabilecek bir isim. Ama Latvala’nın onu Markalar Şampiyonası için yeterince destekleyebileceğine inanmıyorum. Daha genç ve yetenekli bir ismin Ogier’in takım arkadaşı olmasını isterdim.” dedi.

Mücadelenin kendi zamanlarına göre olan farkına da değinen Alman efsane pilot, “Bizim zamanımızda yarışı kazanabilecek 10-15 isim varken, şu an sadece iki veya üç isim söz konusu. Loeb’ün de sadece dört yarış yapacağını düşünürsek, Ogier’in önüne geçebilecek başka bir isim olduğunu düşünmüyorum. Zaten Loeb ile aynı seviyede sürebilen tek isim Ogier.” dedi.

Almanya’da WRC’ye olan ilginin Formula 1’e göre düşük olmasına da değinen Röhrl, “Kesinlikle bir kahramana ihtiyacımız var. WRC2’de mücadele eden Sepp Wiegand bu isim olabilir ama daha çok yol kat etmesi lazım.” dedi.

Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top