You are here
Home > WORLD > WRC > Hyundai Pilot Seçmeye Başladı

Hyundai Pilot Seçmeye Başladı

Kris Meeke Mini2003’te WRC parkurlarına veda eden Hyundai geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı sürpriz açıklama ile geri dönüşü ilan edip, i20 WRC konseptini çeşitli fuarlarda sergiledikten sonra sessizliğe gömülmüştü.

Koreli üretici zaman zaman i20 WRC konsepti ile test videolarını paylaşmasına rağmen aracın ve takımın geleceği hakkında belirli bir açıklama yapmamıştı. 11 Ocak günü erken saatlerde yapılan açıklama ile projenin müdürünün ismi basına bildirildi. Kulislerde uzun süre Kris Nissen’in bu göreve geleceği söylenirken, Hyundai Fransız Michel Nandan ile anlaştığını duyurdu.

Takım; pilot seçimi konusunda acele etmeyeceklerini söylese de, otomobilin gelişim süreci için tecrübeli bir isim arayışında olduklarını da biliniyor. Petter Solberg ve Jari Ketomaa’nın adı Hyundai için geçse de, çeşitli medya organlarında İskoç pilot Kris Meeke ile anlaşmaya varıldığı duyuruldu. En son Mini takımında, Mini WRC’nin gelişimi için çok ciddi kilometre yapan Kris Meeke, otomobille bir sezon yarışma fırsatı da yakalamıştı.

Colin McRae’in keşfi ve öğrencisi olan Kris Meeke, 2009’da IRC Şampiyonluğu’nu da kazanmıştı.

Hyundai’nin motorsporları biriminin de Frankfurt yakınlarındaki Alzenau’da hizmete girmesi ile çalışmalara hız verilmesi beklenirken, takımın ikinci bir pilotla da anlaşması bekleniyor.

Top