You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Hendek Tırmanmaya Büyük İlgi

Hendek Tırmanmaya Büyük İlgi

HENDEK-Cem_AcarSakarya Otomobil Sporları Kulübü Derneği tarafından Hendek Belediyesi katkıları ile düzenlenen Türkiye Tırmanma Şampiyonası ikinci ayağı, yoğun izleyici ilgisi altında 14 sporcunun katılımı ile gerçekleşti…

2013 Türkiye Tırmanma Şampiyonası´nın ikinci ayağı, kısa adı SOSDER olan Sakarya Otomobil Sporları Kulübü Derneği tarafından Hendek Belediyesi katkıları ile 31 Mart Pazar günü Sakarya Hendek´te gerçekleştirildi.

HENDEK-Hakan_SolayBayraktepe yolu olarak bilinen 4 km. uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 3 çıkış olarak koşulan yarışa, 5 ayrı kategoride İstanbul, Bursa, İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara ve Kocaeli illerinden 14 sporcu katıldı. Pazar sabahı 08.30-10.00 arasında Hendek Belediyesi önünde gerçekleştirilen teknik kontrol ile başlayan organizasyonda, Pegasus Racing adına Renault Maxi Megane ile yarışan Cem Acar 2.28’lik zamanı ile günün en hızlısı olarak “en iyi zaman” ödünün sahibi oldu.

Kategori 1’de Peugeot 106 GTI ile Hakan Solay birinciliğin sahibi olurken, ikinciliği benzer bir otomobille geçen yılın şampiyonu Ahmet Salih Kandemir elde etti.

Kategori 3’te Bursalı pilot Hakan Ertarman Renault Clio Ragnotti ile birincilik kupasına uzanırken, Kocaeli’den Özer Doğançay Honda Civic Type-R ile ikinci, yine aynı şehirden Tansel Karasu Peugeot 206 RC  ile üçüncü sırada yer aldılar.

HENDEK-Odul_ToreniKategori 4’te Bursalı genç pilot Emre Zümrüt Renault Clio Sport ile birinciliği kazanırken, Subaru Impreza ile Ankaralı Yavuzhan Cabbaroğlu ikinci, Pegasus Racing adına Fiat Palio S1600 ile yarışan Antalyalı İsa Karol üçüncü sırada finiş gördüler.

Kategori 5’te Pegasus Racing adına Renault Maxi Megane ile yarışan Cem Acar birinciliği elde ederken, Antalyalı İbrahim Şendil Subaru Impreza ile ikinci ve İzmirli Erkan Yanıkoğlu Renault Clio Sport ile üçüncü oldular.

İzleyicilerin yoğun ilgisi altında gerçekleştirilen yarış sonrası, kategorilerinde dereceye giren sporculara ödüllerini Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Tosfed Başkanı Demir Berberoğlu ve Tosfed As Başkanı Tansu Uzun verdiler.

Top