You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ford Türkiye, 2013’te Türkiye Şampiyonası’nda ve JWRC’de

Ford Türkiye, 2013’te Türkiye Şampiyonası’nda ve JWRC’de

Castrol Ford Team Türkiye, 2013 yılında hem Türkiye Şampiyonası hem de Junior WRC’de start alıyor.

Hem Türkiye’nin hem de Doğu Avrupa’nın şampiyon ekibi Castrol Ford Team Türkiye, 2013 sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonası’nda ve Gençler Dünya Ralli Şampiyonası’nda (Junior WRC) yarışacak. Castrol Ford Team Turkiye ekibi, Junior WRC’de start alacak genç yıldızı Murat Bostancı ile uluslararası arenada Türkiye’yi temsil edecek.

Yagiz Avci2010 ve 2011 Pilotlar Şampiyonu, 2011 ve 2012 Takımlar Şampiyonu, 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye, yeni sezonda Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yanı sıra Gençler Dünya Ralli Şampiyonası’nda (Junior WRC) da start alıyor.

Castrol Ford Team Türkiye; Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, Murat Bostancı-Onur Vatansever ve Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz pilot ve co-pilotajında 2 Fiesta S2000 ve 1 Fiesta R2 olmak üzere toplam üç araçla yarışacak .

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 4 kez Genç Pilot Birinciliği kazanan Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi bu yıl ayrıca Junior WRC’de yarışacak Dünya Ralli Şampiyonası parkurlarında ülkemizi temsil edecek.

Haydar Yenigün: Önce Türkiye, sonra Avrupa şimdi de Gençler Dünya Ralli Şampiyonası…

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de genç yeteneklerin performansından mutluluk duyduklarını vurguladığı açıklamasında şunları söyledi: “Castrol Ford Team Türkiye Türkiye’de çok önemli başarılara imza attı. Ardından, Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu olarak bu başarıyı uluslararası arenaya taşıdılar. Bu seneki hedefimiz ise hem Türkiye’de hem de dünya ralli şampiyonasında yeni başarılar elde etmek. Takımımıza güveniyor ve başarılar diliyoruz.”

Serdar Bostancı:  Sağlam adımlarla ilerliyoruz

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı da, takım olarak hedeflerinin her zaman çıtayı daha da yükseltmek olduğunu belirterek,  “Türkiye ve sonrasında Doğu Avrupa’da elde ettiğimiz başarıların ardından iddiamızı şimdi de uluslararası arenaya taşıyoruz. 2013 sezonunda Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi ile dünya ralli şampiyonası parkurlarında ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz. Genç sporcularımıza güvenimiz tam. Hedefimiz başarılarımızı dünya şampiyonasında da sürdürmek” dedi.

Top