You are here
Home > WORLD > WRC 3 > Bouffier Gençlere Kafa Tuttu

Bouffier Gençlere Kafa Tuttu

2011’de Monte Carlo Rallisi’ni kazanan deneyimli isim Bryan Bouffier, zorlu Portekiz Rallisi’nde genç rakiplerine üstünlük sağlayarak zafere ulaştı.

Bouffier34 yaşındaki Fransız pilot, sekiz rakibine karşı etkin bir mücadele sergiledi. WRC3’te start alan dokuz ekibinde Citroen DS3 R3T kullanması mücadeleyi tek marka kupasına çevirse de izleyenlere keyif verdi. Yarışın ilk gününde İngiliz Alastair Fisher ve İrlandalı Keith Cronin arasında mücadele sadece 3.3 saniye içinde sürerken, ilk dört ekip sadece 16,5 saniye içinde idi.

İkinci günün ikinci etabındaki derin su geçişi bu sene ekiplere kabus yaşattı. Bu noktada motor problemi yaşayan Fisher ve Cronin çok vakit kaybederken, Bouffier zirveye yerleşti ve vatandaşı genç isim Sebastien Chardonnet ikinci sıraya yerleşti.

Son güne de Bouffier zirvede girerken, yarışın en uzun ve zorlu etabı olan 52.30 km’lik Almodovar etabının ikinci geçişinde yaşadığı transmisyon problemi deneyimli Fransız’a soğuk terler döktürdü. Yarışta zirve elde eden Bouffier’in ardından ikinci Chardonnet, üçüncü Gibert ve dördüncü Fisher oldu.

Bu sonuçların ardından Sebastien Chardonnet 43 puanla seri liderliğini korurken, Bryan Bouffier 25 puanla ikinci ve Quetin Gilbert 15 puanla üçüncü sırada. Ekiplerin bir sonraki mücadelesi Arjantin Rallisinin uzun ve kırıcı etaplarında olacak.

Top