You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı; “Başarıya Giden Yol”

Yağız Avcı; “Başarıya Giden Yol”

Yagiz-Avci-Sliven-2012Başarıya giden yolda seni en çok zorlayan şey neydi?

Sezon ya da yarış bazında baktığımızda bizi zorlayan etkenler değişkenlik gösterebiliyor. Otomobille yaşadığımız uyum problemleri, kariyerimin ilk senelerinde tecrübesizlikten kaynaklanan bazı zorluklar, yarışın karakteri, hava koşulları ve farklı rakiplerle yarışmanın getirdiği zorlukları sayabilirim. Başarıya giden yolda önemli olanın, insanın kendisine güvenerek kendini sürekli geliştirmeye çalışması ve pes etmeden hep ileri bakarak yoluna devam etmesi olduğunu düşünüyorum.

Bu yolda umutsuzluğa kapıldığın anlar oldu mu?

Bugüne kadar çok şanssız dönemlerim oldu. Yarış bazında çok iyi performans gösterdiğimiz fakat yaşadığımız şanssızlıklardan veya tecrübesizliğin getirdiği bazı durumlardan ötürü sonuca gidemediğimiz zamanlar da oldu… Fakat biraz önce de belirttiğim gibi kendime güveniyorum ve başarabileceğime inanıyorum. Motivasyonumu hiç kaybetmeden hep ileri bakıyorum.

Hayalini gerçekleştirmeye çalışırken seni zorlayan, enerjini kaybettiren şeyler oldu mu? Bunlarla nasıl başa çıktın, enerjini nasıl geri kazandın?
Açıkçası enerjimi hiç kaybetmedim diyebilirim. Tabi ki zor dönemler oldu fakat motivasyonumu ve enerjimi yüksek tutuyorum. Her yarıştan bir sonuç çıkararak ve kazandığım tecrübeyle birçok şeyi harmanlayarak sonuca ulaşmaya çalışıyorum. Sonrasında ise başarının devamını sağlamak amacıyla çalışmaya devam ediyorum.

Yagiz AvciPeki, geriye dönüp bakınca neler düşünüyorsun?
Geriye dönüp baktığımda kariyerimde geçmiş olduğum her dönemin bana pek çok şey kazandırdığını ve beni güçlendirdiğini söyleyebilirim. En önemlisi de kendime olan inancımın boş olmadığını kendime ispatladım.

Belirlediğin yeni bir hedef veya sınır var mı? 
Kişisel hedefim kendimi geliştirmeye devam ederek ve yapabileceğime inandığım noktaya gelerek kendimi tamamlamak. Uluslararası arenalarda daha uzun soluklu yer alabilmeyi hedefliyorum. Benim için şu an için en büyük iki hedef Avrupa Ralli Şampiyonası ve WRC-2’de başarılı olmak. Uzun vadede ise bir veya birkaç genç pilota destek olmak istiyorum.

Top