You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Eskişehir, 80 Katılımla Dev Organizasyona Hazır

Eskişehir, 80 Katılımla Dev Organizasyona Hazır

eskisehir-rallisi-20132013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan ve Balkan Ralli Şampiyonası’na da puan veren Battalgazi Rallisi, 04-05 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleştiriliyor.

1990’lı yılların sonuna kadar devam eden Balkan Ralli Şampiyonası, yıllar sonra yeniden 04-05 Mayıs’ta Eskişehir’de organize edilecek olan Battalgazi Rallisi’yle başlıyor. Türkiye ve Bulgaristan’dan toplam 11 takım ve 80 ekibin katılımı ile düzenlenecek organizasyonda, 37 ulusal, 7 historic, 32 TOSFED kupası ve 4 mahalli ekip start alacak.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Eskişehir Ticaret Odası ve Espark sponsorluğunda; Tepebaşı Belediyesi, Power FM, Banaz Otomotiv, Dedepark Hotel, Oscar Party Club, Motto ve Mantotherm katkıları ile düzenlenen organizasyon, Balkan Ralli Şampiyonası haricinde, Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası’na puan verecek.

Rallinin startı, 4 Mayıs Cumartesi günü 17:30′da Espark AVM’den verilecek. Cumartesi sadece sembolik startın gerçekleştirileceği organizasyonun ralli merkezi olarak Dedepark Hotel kullanılacak. Dedepark Hotel arka otoparkı da, geçtiğimiz yıl olduğu gibi servis alanı olarak kullanılacak.

eskisehir-rallisi-startSon yılların en yüksek katılımlı rallisi olan yarışta, ekipler Pazar sabahı saat 08:00’den itibaren Espark, KYK ve Banaz etaplarını 3’er kez geçerek toplamda 99 km. özel etap kat edecekler. TOSFED Ralli Kupası katılımcıları ise 3 özel etabı 2 kez geçecekler.

Yarışın finiş seramonisi ve ödül töreni de 5 Mayıs Pazar günü 17:30′da yine Espark AVM önünde olacak.

Top