You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Eskişehir’in Ardından Tarsus’ta

Yağız Eskişehir’in Ardından Tarsus’ta

yagizavci-eskisehir2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Yağız Avcı– Eskişehir’de Uluslararası Battalgazi Rallisi’ndeki ikinciliğin ardından, bu hafta sonu V1 Challenge ilk startını Tarsus’ta alacak.

2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezon, 04-05 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenen Uluslararası Battalgazi Rallisi ile devam etti.

yagiz-avci2013 sezonuna Ege Rallisi birinciliği ile hızlı bir başlangıç yapan geçen yılın Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu  Yağız Avcı, Eskişehir’de yine  Bahadır Gücenmez’in co-pilotluğunda mücadele etti. Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta S2000 ile yarışan Avcı-Gücenmez ekibi, üçüncü etapta yoldan çıkarak zaman kaybettikleri ralliyi 12.7 saniye farkla ikinci olarak tamamladı. Pirelli’nin sağladığı lastiklerle yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, bu yarışın ardından Türkiye Ralli Şampiyonası liderliğini eşit puana ulaşan Fatih Kara-Güray Karacar ekibi ile paylaşıyor.

Hursan, Edox, Simtech ve MacTeam desteğinde yarışan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, Battalgazi Rallisi’nin ardından “Ege Rallisi’nden sonra Eskişehir’de de hedefimiz kazanmaktı ve oldukça zor ve bir hayli yakın bir mücadele oldu. 2.etap ile birlikte az farkla liderliğe yükseldik, fakat 3.etapta hata yaptık ve yol dışına çıktık. Bu olayı sadece zaman kaybıyla atlatmış olmamız şans oldu. Sonrasında ise toparlamakta biraz zorlandık. Bir hayli kirlenen etaplar hataya çok açıktı ve yarışı 12.9 saniye ile ikinci sırada tamamladık. Yarışı kazanan rakiplerimiz Fatih Kara-Güray Karacar çok iyi bir yarış çıkardı ve onları tekrar tebrik ederim. Castrol Ford Team Türkiye olarak güzel puanlar aldık ve şampiyonadaki iddiamızı sürdürdük.” açıklamasını yaptı.

yagizavci-eskisehir-2SIRADA V1 CHALLENGE VAR

2012 sezonunda birincilikle tamamladığı V1 Challenge’da bu sezon da yarışmayı sürdürecek olan Avcı, sezonun ilk startını bu hafta sonu Tarsus’ta alacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Tarsuslu otomobilseverlerden büyük ilgi görmesi beklenen yarış, 18 tecrübeli pilotun mücadelesine sahne olacak.

Not: Pilot hakkında detaylı bilgi ve görsellere www.yagizavci.com sitesinden ulaşabilirsiniz

Top