You are here
Home > WORLD > ERC > Ypres’te Asıl Mücadele Öncülerde

Ypres’te Asıl Mücadele Öncülerde

Ford Fiesta R5 Media LaunchAvrupa’nın en çok ilgi çeken yarışlarından biri olan ve 2013 ERC Takvimi’nin altıncı ayağı olan GEKO Ypres Rallisi’nde, en çok dikkat çekecek isimlerin öncü araçlar olacağı kesinleşti.

Peugeot ve M-Sport yepyeni R5 araçlarını öncü olarak ilk kez gerçek kompetisyon içinde test ederken aynı anda birbirleri ile mücadelenin de ateşini yakacaklar. Henüz Peugeot 208 R5 ve Ford Fiesta R5’in FIA onayları bitmemişte olsa, herkesin gözü bu iki araçta olacak.

Peugeot 208 R5’in direksiyonuna 2009 IRC Şampiyonu İskoç Kris Meeke geçecekken, Ford Fiesta R5’in direksiyonunu da WRC’nin ve Belçika’nın genç yıldızı Thierry Neuville geçecek.

M-Sport patronu Malcolm Wilson, “Fiesta R5’e beklentimizin üstünde bir talep var. Daha ilk yarışımızı koşmadan, 18 kesin sipariş aldık. Bu müşterilerimizin bize olan inancının göstergesi. Ypres’de öncelikli amacımız aracımız zorlu parkurda test etmek.” dedi.

Craig Breen 208 R5Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin ise, “Gerçek kompetisyonun yerini hiçbir şey tutamaz. Ypres bunun için en doğru yer. Peugeot 208 R5’in hikayesini başlatmak için daha iyi bir yarış düşünemiyoruz. Öncü olmak bizi gerçek rekabetten uzak tutacağına da inanmıyoruz.” dedi.

27-29 Haziran tarihlerinde Belçika’nın meşhur köy yollarında koşulacak yarışta, ekipler 297 km’lik asfalt 20 etap da mücadele ederken iki günde toplam 650 km yol kat edecekler. İki etabı gece geçilecek yarışta en önemli favori tabi ki ev sahibi Freddy Loix olacak. Jan Kopecky, Bryan Bouffier ve Craig Breen’in de zirve mücadelesi içinde olacağı yarışta ilk kez de ERC’nin yeni lastik kısıtlamaları uygulanacak ve ekipler araç başına sadece 20 adet lastik kullanabilecek.

AYKUT BİLİR

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YfWcBPd9-IA[/youtube]

Top