You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Avcı Şampiyona Liderliğine Yükseldi

Avcı Şampiyona Liderliğine Yükseldi

2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi, Yeşil Bursa Rallisi’ni kazanarak Türkiye Şampiyonası’nda liderliğe yükseldi.

Yagiz-Avci2013 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü yarışı Oyak-Renault 38.Yeşil Bursa Rallisi, 06-07 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi.

Kariyerinde 3 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan ve 2012 sezonunu Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu olarak başarı ile noktalayan Yağız Avcı, bu yarışta elde ettiği birincilikle Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderliğe yükseldi. Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta S2000 ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi, Pirelli’nin sağladığı lastiklerle asfalt zeminli Bursa’da sorunsuz bir yarış çıkardı. Şampiyonadaki en yakın rakibi Fatih Kara ile bu yarış öncesinde zirveyi paylaşan Avcı, sezonun son asfalt rallisi olan Bursa’da elde ettiği bu birincilikle Türkiye Ralli Şampiyonası için büyük bir avantaj elde etmiş oldu.

Yagiz AvciHursan, Edox, Simtech ve MacTeam desteğinde yarışan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, yarışın ardından “İlk iki yarışın ardından uzun sayılabilecek bir aradan sonra Yeşil Bursa Rallisi ile parkurlara geri döndük. Sezonun son asfalt yarışını da böylece yapmış olduk. Genelde sezon sonlarında sonucu belirleyen ralli olan Bursa, bu sefer 3.yarış olarak karşımıza çıktı ve belki de bu sezonun en zor asfalt etaplarına sahipti. Co-pilotum Bahadır Gücenmez ile iyi bir tempo tutturup pozisyonumuzu yarış sonuna taşıyabildik ve bu sezon ikinci asfalt yarışımızı kazanmış olduk. Takım arkadaşlarımızdan Murat Bostancı-Onur Vatansever de çok hızlı yarıştılar ve ilk iki sırayı aldık. Rakiplerimizle ve etaplarla iyi bir mücadele oldu ve sonuçtan oldukça mutluyuz. Diğer takım arkadaşlarımız Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz da çok iyi bir performansla yarışı tamamladılar ve Castrol Ford Team Türkiye olarak bütün otomobillerle yüksek puanlar aldık. Ekibimiz ve Fiesta S2000 kusursuz çalıştı ve Pirelli lastiklerimizin performansı da oldukça iyiydi. Şampiyonada biraz daha avantaj elde ettik fakat daha sezon uzun ve 4 toprak rallimiz var. Rakiplerimizi tekrar tebrik ederiz, emeği geçen ve destekleyen herkese de teşekkür ederiz. Hitit Rallisi’nde görüşmek üzere.”’  açıklamasını yaptı…

Top