You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Dalfidan Podyumda

Dalfidan Podyumda

Tezcan DalfidanKARSAN ana sponsorluğunda yarışan Tezcan Dalfidan-Can Çimir ekibi teknik sorunlara rağmen zorlu Yeşil Bursa Rallisi’ni tamamlayarak Sınıf 5 ikinciliğini elde etti.

Bu yıl 38.kez düzenlenen Yeşil Bursa Rallisi, 06-07 Temmuz tarihlerinde kısa adı BOSSEK olan Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edildi.

06 Temmuz Cumartesi günü saat 17.30’da Oyak Renault önünden verilecek seramonik start ile başlayan rallide ekipler, Kültürpark seyirci özel etabının ardından ilk günü Crowne Plaza Bursa’da sonlandırdılar. Pazar sabahı 07.30’da tekrar direksiyon başına geçen ekipler, Tuzaklı, Soğukpınar ve Kirazlı özel etaplarını üçer kez geçerek bu zorlu ralliyi tamamlamak için ter döktüler.

Tezcan Dalfidan PodyumKarsan ana sponsorluğunda AKP Otomotiv, Hobi Egzoz, Form Lazer ve Hızlanlar Otomotiv katkıları ile iki Bursalı pilot Tezcan Dalfidan ve Bülent Gürkan da zirve mücadelesine ortak oldular. Yarışa çok başarılı bir başlangıç yaparak hızlı etap zamanları ile dikkat çeken Tezcan Dalfidan-Can Çimir ekibi Pegasus Racing adına Fiat Punto S1600 ile yarıştılar. Ulusal klasmanda iki çeker ve sınıf 5 kategorilerinde zirve mücadelesine giren Dalfidan-Çimir, otomobillerinde meydana gelen teknik sorunlara rağmen, bu zorlu yarışı tamamlayarak Sınıf 5 ikinciliğini kazanmayı başardı.

Fiat Palio S1600 ile yarışan Bülent Gürkan ve tecrübeli co-pilotu Çiçek Güney de mahalli klasmanda birincilik hedefi Yeşil Bursa Rallisi’nde ile start aldı. İlk özel etabı mahalli klasman birincisi olarak tamamlayarak yarışa hızlı bir başlangıç yapan Gürkan-Güney ikilisi ikinci özel etapta araçlarında meydana gelen mekanik problem nedeni ile yarışı tamamlayamadı.

Top