You are here
Home > WORLD > WRC > 2013 Neste Oil Finlandiya Rallisi’nde Michelin Rüzgarı Esti

2013 Neste Oil Finlandiya Rallisi’nde Michelin Rüzgarı Esti

Thierry NeuvilleDünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) sezonun 8’inci ayağı olan Neste Oil Rallisi, Finlandiya’nın Jyvaskyla kentinde yapıldı. 23 etaplık Finlandiya Rallisi’nde zafer, Volkswagen Motorsport’un Polo R/ MICHELIN ile yarışan Fransız pilotu Ogier’nin oldu.

Finlandiya’da gerçekleştirilen 2013 Neste Oil Rallisi büyük mücadelelere sahne oldu. Herkese büyük keyif yaşatan rallide yarışmacılar limitlerini keşfederken seyircilere büyük heyecan yaşattı. N°8 Volkwagen Polo R WRC/ MICHELIN ile yarışan Fransız ikili Sébastien OGIER, Julien INGRASSIA şampiyonanın liderliğini elde etti.

Fransız takım Finlandiya Rallisi’nin ‘Ouninpohja’ etabındaki 15 dakika 8,9 saniyelik rekoruyla etabın daha önceki rekorunu 8 saniye daha geliştirerek büyük bir başarıya imza attılar. Daha önceki zaferlerinde de olduğu gibi Michelin Latitude Cross S2 lastikleri yarışın başrollerden birini oynadı. Yumuşak zeminde yüksek hız, sık kayalıklar nedeniyle zorlaşan parkur ve yüksek atlayışların getirdiği darbeleri rahatlıkla göğüsleyen Latitude Cross S2, daha az lastik değişiminin getirdiği riskleri de avantaja çevirmeyi başardı.

OgierMichelin Motorsporları Teknik Direktörü Nicolas Goubert şampiyonada dereceye giren takımları kutlayarak “2013 Dünya Ralli Şampiyonası için FIA’nın yarış sırasında lastik değiştirme sayısını 5’ten 4’e düşüren son uygulamalarına uyumlu olarak lastik ömrünü uzatmaya odaklandık. Michelin’in Motorsporları Geliştirme Takımı bu konuda maksimum gayreti sarf ediyor. Yeni materyallerin birleşimiyle daha çok fayda sağlayan bir kauçuk içeriği oluşturduk. Bu sayede 2012 jenerasyonu lastiklerden daha hızlı ve uzun ömürlü Michelin Latitude Cross ortaya çıktı. Bütün başarılar ‘Michelin’in Total Performance’ stratejisinin olumlu sonuçlarıdır. ” ifadelerini kullandı.

Finlandiya podyumundaki ikinci olan takım ise Belçikalı ekip oldu. N°11 FORD Fiesta RS WRC / MICHELIN ile yarışan Thierry Neuville and Nicolas Gilsoul Finlandiya Rallisi’nde Norveçli ekibi yenerek ikinciliğe yükseldi.

Michelin Ralli Programı’nın yöneticisi Jacques Morelli yarışta ikinci olan Thierry Neuville’i de sergilediği yüksek performanstan dolayı kutladı. Morelli, “Sürücülerin tüm yeteneklerini sergilediği yarışta Michelin lastiklerinin performans açısından sorun yaratması düşünülemezdi” yorumunu yaptı.

BB

Top