You are here
Home > WORLD > WRC > Meeke, Galler’de Yok

Meeke, Galler’de Yok

Kris MeekePSA grubunun bu sezon test pilotluğu ile WRC’ye geri dönen ve Citroen’in verdiği şansı Finlandiya ve Avustralya’da cömertçe harcayan Kris Meeke, Galler Rallisi için Citroen DS3 WRC’ye oturma umutlarının sona ermesinin ardından hayal kırıklığı yaşadığını açıkladı.

Citroen Takımı’ndan gelen açıklamaya göre Galler’de Polonyalı eski Formula 1 pilotu ve şu an WRC2 serisinin lideri olan Robert Kubica, Citroen DS3 WRC’nin direksiyonuna geçecek. Meeke yaptığı açıklamada, “Kendi seyircim önünde yarışamamak gerçekten üzüntü verici. Takım Kubica’nın WRC2 de ki performansını ödüllendirmek için kendisine böyle bir şans tanıdı. Robert güçlü karakterli, iyi bir pilot.” dedi.

Meeke WRC kariyeri için yaptığı açıklamada ise, “Citroen’de olası gelişmeler olabilir ayrıca Hyundai’de ve Ford’da olası şanslar var. Bekleyip göreceğiz.” dedi.

Robert KubicaKulislerde ise Citroen Takımı’nın Kubica ile 2014 WRC sezonu için sözleşme yapılmasına kesin gözü ile bakılırken Galler Rallisi’nin hemen ardından açıklama gelmesi çok olası.

 Aykut Bilir – RalliTürk Editörü

Top