You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Alkanlar Lazer Ekibi İstanbul’da Şanssızdı

Alkanlar Lazer Ekibi İstanbul’da Şanssızdı

cetinkaya-tezeken1Geçtiğimiz hafta sonu 2013 Türkiye Ralli Şampiyonası ve Tosfed Ralli Kupası’nın son ayağı, 14-15 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. İstanbul Otomobil Kulübü’nün (İSOK) organize ettiği Opar Olio İstanbul Rallisi’ne şampiyonların belirlenmesi nedeniyle ilgi yüksekti.

Tosfed Ralli Kupası’nda Alkanlar Lazer – Metal desteğiyle Fiat Palio otomobilleriyle Kategori 1’de bu yarışa rakibiyle aynı puanda liderliği paylaşarak gelen Kemal Çetinkaya – Tolga Tezeken ikilisi, lider götürdükleri yarışın bitimine yaklaşık iki km kala motor problemi nedeniyle yarış dışı kaldı. İlk kısımda yaptıkları ufak bir hata nedeniyle ikinci sırada bulunan ekip, servisten sonraki ikinci kısmın ilk etabında yaptıkları dereceyle kategorilerinde liderliğe yükseldiler. Beşinci özel etapta kategorilerinde liderliklerini yaptıkları en iyi zamanla pekiştiren ekip, aynı zamanda genel klasmanda da en üst sıraya yükseldi. Son etabın bitimine doğru otomobilin motorunda çıkan yağ pompası problemi nedeniyle yavaşlayan, daha sonrada tamamen duran ekip yarışı tamamlayamadılar.

cetinkaya-tezeken2Çetinkaya: “Sezon boyu çok üstün bir emek harcadık. Her yarışa Alkan Erden’in de desteğiyle çok iyi şekilde hazırlandık. Ancak Tosfed Ralli Kupası’nda girdiğimiz dokuz yarışın üçünü mekanik sorunlar nedeniyle tamamlayamadık. Bu yüzden Kategori 1 birinciliğini de kazanamadık. Kendinizi ve otomobilinizi çok iyi hazırladığınızı bile bile elinizde olmayan sebeplerden dolayı yarış tamamlayamamak gerçekten çok üzücü bir durum. Öte yandan rüya gibi bir sezon geçirdik. Hayalimiz uzun soluklu bir şampiyona kovalamaktı. Bunu gerçekleştirmemizi sağladığı için sponsorumuz Alkanlar Lazer – Metal ve Alkan Abi’ye minnettarız. Mekanik destekçimiz Proservice de bu sezon hep yanımızdaydı. Onlara da çok teşekkürler. Gelecek sene kaldığımız yerden devam etmeyi umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Alkanlarlazer.com.tr

Top