You are here
Home > WORLD > WRC > Skoda Fabia R5 için Takvimi Belirledi

Skoda Fabia R5 için Takvimi Belirledi

Volkswagen’ın WRC’ye girmesi ile kardeş firma Skoda’nın rallilerden yavaş yavaş çekileceği dedikodularına sonunda Skoda Motorsport patronu Michal Hrabenk’den net bir cevap geldi.

Skoda Fabia R5Hrabenk, dün basına yaptığı açıklama ile askıya alınan Skoda Fabia R5 projesinin 2015’in ilk günlerinde homologe edilmiş olarak sezona hazır olacağını ve takvimlerine buna göre düzenlediklerini açıkladı.

Hrabanek; “Kardeş firmamız Volkswagen’in WRC’ye girişi bizi direk olarak bağlamıyor. Skoda Fabia ile son dört yıldır ralli parkurlarını başarı ile domine ediyor. Bu geleneğimizi önümüzdeki yıllara taşımak için her zamanki titizliğimiz ile çalışmaya devam ediyoruz. Rakiplerimiz gibi acele etmeme sebebimizin başında R5 kurallarının netleşmesi ve potansiyelini görme arzumuz yatıyor.” dedi.

Takım daha önce 2014 planlarını açıklamış ve şampiyon pilotu Jan Kopecky’i Asya Pasifik Ralli Şampiyonası’nda Skoda imajını güçlendirmek için kullanırken, genç Finli Lappi ve Alman Wiegand’ı ERC için kullanacağını açıklamıştı.

Aykut Bilir – RalliTürk.net Editörü

Top