You are here
Home > WORLD > WRC > İsveç’te Olaylı Cuma

İsveç’te Olaylı Cuma

OgierDünya Ralli şampiyonası’nın ikinci ayağı olan İsveç Rallisi dün yapılan 7 özel etabın ardından bu sabah 15 km uzunluğundaki Lesjöfors etabında, Dünya Şampiyonu Sebastien Ogier ve Hyundai’nin genç yıldızı Thierry Neuville
problem yaşadılar.

Etabın bitimine 3 km kala; Sebastien Ogier – Julien Ingrassia ikilsi VW Polo R WRC otomobillerini yavaş bir virajda kara saplayınca 4 dakika 30 sn. zaman kaybettiler. Viraj girişinde geç kaldığını, aptalca bir hata yaptığını söyleyen şampiyon pilot, puan almak için elinden geleni yapacağını fakat bundan sonra işinin zor olduğunu söyledi.

NeuvilleBir başka drama ise Hyundai’nin genç yıldızı Thierry Neuville’in başına geldi. Starttan 9.5 km etap içinde duran genç Belçikalı, bir kayaya çarptığı için otomobilinin sağ ön taşıyıcısına zarar verdi. Kendi imkanlarıyla otomobili yürütmeye çalışan ekip, 25 dakika uğraşmacadan sonra otomobili tekrar çalıştırmayı başardı fakat kısa bir süre sonra otomobil tekrar stop etti. Böylece toplamda 41 dakika zaman kaybetmiş oldu.

Etabı takım arkadaşı Mikkelsen’in 5.8 sn. önünde tamamlayan Latvala kazandı. Böylelikle iki takım arkadaşı arasındaki zaman farkı 0.6 saniyeye kadar düştü. Etapların dünkünden daha dikkat gerektirdiğine söyleyen Latvala, otomobili yolda tutmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Bir başka olay ise Ott Tanak’ın Fiesta’sıyla spin atması oldu. Otomobili çevirmek için bir hayli zaman kaybeden Tanak bu olay sonrası Ostberg ve Hirvonen’in arkasına düştü.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e30fa8GPmX0[/youtube]

Top