You are here
Home > WORLD > WRC > Peugeot, Dakar’a Geri Dönüyor

Peugeot, Dakar’a Geri Dönüyor

Peugeot 208 DKR 022013 Peugeot Sport için olağanüstü bir maceraya sahne oldu. Pikes Peak Tırmanma Yarışı’nda rekora imza atan takım, yeni bir mücadeleye hazırlanıyor. Peugeot Sport, Red Bull ve Total güçlerini birleştirerek Dakar’a katılacaklar. Fransız üretici, 25 yıl aranın ardından takım 10.000 km. uzunluğundaki Dünya’nın en zorlu cross-country yarışına katılacak. Takım bu amaçla, Carlos Sainz ve Cyril Despres’yi göreve getirdi.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Pikes Peak yarışında 8 dakika 13.578 saniyelik rekor dereceye imza atan Peugeot Sport, motorsporları ruhundan birşey kaybetmediğini ispat etti. Bu mücadele tutkusunu daha ileri derecelere taşımak amacında olan takım, kendine yeni hedef olarak Dakar’ı seçti. Bu kararı vermelerinde etkili olan geçmişte bu yarışta kazandıkları büyük başarıların etkisi büyük, Fransız takım efsane yarış Dakar’da 1987 ile 1990 yılları arasında 205 T16 ve 405 T16 otomobilleri ile bu yarışta unutulmaz mücadeleler vermişti.

Peugeot 208 DKR 01Zaman içerisinde Kuzey Afrika Çölleri’nden Latin Amerika’ya taşınan Dakar yarışı, hem araçlar hemde yarışmacılar için çok zorlu şartlar altında yapılmakta. Çeyrek yüzyıl sonra yeniden mücadelenin içine girecek Peugeot Total Takımı bu mücadele için yeni bir otomobil hazırlamakta, bu otomobil 2008 DKR. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında yapılan 20 kilometrelik asfalt sprint testi sonrası otomobil 2015 Ocak ayında 10.000 kilometrelik maratonda yer alacak. Peugeot’nun yeni otomobili uzun soluklu bir program dahilinde bu maratona hazırlanmak için birkaç yarışa katılacak. Bu amaç doğrultusunda takıma dahil olan 2010 Dakar birincisi efsane pilot Carlos Sainz ve Peugeot ile dört tekerlek ile kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan 5 kez Dakar kazanan Cyril Depres takıma dahil oldular. Her iki pilot da 208 T16’yı Pikes Peak için geliştiren ekiple beraber çalışarak yeni otomobilin geliştirilmesinde yardımcı olacaklar. Otomobil ve programın detayları hakkında ayrıtılı bilgi 20 Nisan’da düzenlenecek olan Pekin MotorShow’da verilecek.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9YUHfjTD5M0[/youtube]

Top