You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Eskişehir Rallisi Sürprizlerle Geliyor

Eskişehir Rallisi Sürprizlerle Geliyor

2014 Türkiye Rallisi Şampiyonası’nın 2. ayağı olarak, asfalt zeminde koşulacak Eskişehir Rallisi için geri sayım başladı. Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Eskişehir Rallisi, çeşitli süprizlere sahne olacak.

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü ESOK Başkanı Nevzat Aslan, her zaman ki gibi ses getirecek bir yarış organize etmenin çalışmalarına çok önceden başladı. Nevzat Başkanı’nın özel gayretleri sayesinde ralliseverler, bu yıl çok keyifli bir Eskişehir Rallisi takip edecekler.

Vittorio-CanevaNevzat Aslan ve ESOK ekibinin en büyük ve en önemli sürprizi Dünya’ca ünlü ralli pilotu eğitmeni Vittoria Caneva oldu. Kris Meeke, P.G Andersson, Juho Hanninen, Mads Ostberg, Guy Wilks, Luca Rossetti, Aaron Burkart, Urmo Aava, Giandomenico Basso, Renato Travaglia, Luca Betti, Patrik Sandell, Bernardo Sousa, Yağız Avcı, Murat Bostancı, Orhan Avcıoğlu ve daha bir çok şampiyon pilota 25 yıldır eğitmenlik yapan ünlü isim Vittorio Caneva, 5.Eskişehir Rallisi’nde Ford Fiesta R2 ile 0 numaralı öncü araç olarak etaplarda olacak. Nevzat Aslan’ın özel davetlisi olarak Eskişehir’e gelecek olan Vittorio Caneva, yarıştan 2-3 gün önce şehirde olacak ve Eskişehir’de kısa bir tatil de yapacak.

Murat Dogral PorscheESOK’un bir diğer sürprizi de, özel bir otomobili Eskişehir’de yarıştırmak olacak. Aslen Ispartalı olan ve uzun yıllardır Fransa’da yaşayan ve de Fransa Ralli Şampiyonaları’nda Porsche 997 ile ralli yapan Türk pilot Murat Doğral, kendi otomobiliyle Eskişehir’de start alacak. Türk rallisever uzun bir sürenin ardından Porsche marka bir ralli otomobilini Eskişehir Rallisi’nde izleme şansı bulacak.

Eskişehir Rallisi uzun zamandır hayal ettiği şehir içi özel seyirci etabına bu yıl nihayet kavuşuyor. 5.Eskişehir Rallisi’nin ilk etabı gece koşulacak olan şehir için özel seyirci etabı olacak. Ekipler bu etabın ardından, yarışın ilk loop’unu da gece geçecekler. Sporcular, yine uzun bir aradan sonra gece etaplarında mücadele etmenin keyfinin Eskişehir’de yaşayacak.

eskisehir_rallisi_20145. Eskişehir Rallisi aynı zamanda Historic Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olarak koşulacak.

Ayrıca yarışın peşinde mahalli klasman da açılacak. ESOK Başkanı Nevzat Aslan, 6 otomobilin kayıt yaptırdığı şehirler için mahalli katılımcılara ücretsiz tırla taşıma desteği verileceğini de belirtti. Bu yarışta start alacak mahalli klasman katılımcıları, TOSFED Ralli Kupası için de puan alabilecek.

Geçen yıl rekor katılıma sahne olan Eskişehir Rallisi’nin, bu yıl yine çok yoğun bir katılıma sahne olması bekleniyor.

Nevzat Aslan ve Melih Tarhan öncülüğündeki ESOK ekibi, yine çok farklı ve çok konuşulacak bir ralli için çalışmalarını son hız sürdürüyor.

Top