You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Ege Rallisi’ni Değerlendirdi

Yağız Ege Rallisi’ni Değerlendirdi

4 kez Türkiye Ralli Şampiyonu Red Bull sporcusu Yağız Avcı, yeni takımı TOK SPORT WRT adına yeni otomobili MINI JCW RRC ile ilk yarışı Ege Rallisi 2014’ü değerlendirdi…

YagizAvci_BahadirGucenmez5“Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yeni sezona klasik olarak asfalt zeminli Ege Rallisi ile başladık, bizim için ise birçok yenilikle… Yeni takım, yeni otomobil, yeni lastikler… Aslında tam anlamıyla bir test yarışı oldu ve bir çok şeye adapte olmaya ve onları tanımaya çalıştık.

Yarış bizim için oldukça stresli başladı, çünkü otomobilimiz MINI JCW RRC yurtdışında yaşanan aksaklıklar nedeniyle yarıştan bir gün önce gelebildi. Ekibimiz TOK Sport hem lojistik olarak, hem de gece boyunca otomobili yetiştirmek için büyük bir çaba sarf etti. Birçok parçası yeni olan otomobilimizi çok az kullanabildik ve olası problemleri göremedik.

YagizAvci_BahadirGucenmez4Yarışın ilk etabına ıslak bir zeminle başladık ve bu herkese sürpriz oldu. Dikkatli bir başlangıç yaptık ve 2. pozisyonda yarışa başladık. El freniyle olan problemimizden dolayı  ikinci etapta bir U virajda ufak bir yol dışı yaşadık ve yaklaşık 10 saniye zaman kaybettik. İlk lupun 4 etap olması hepimizin lastiklerini oldukça zorladı ve biz de MICHELIN lastiklerimizi öğrenmeye başladık. Her kilometre otomobil ile uyumumuz arttı ve ilk günü 7.9 saniye ile ikinci tamamladık. Bu bizce ilk deneyim için fena değildi. Akşam gün sonu servisinde el freni problemimiz çözüldü ve otomobilin ayarlarında da değişiklikler yaptık, ikinci güne hazırdık.

İkinci gün henüz ilk etabın son 4-5 kilometresinde MINI üst devirlerde kesiklik yapmaya başladı. İkinci ve özellikle üçüncü etapta da bu sorun yer yer devam etti. İlk etap bu sorunu daha uzun yaptığı için, zaman kaybımız biraz daha fazla oldu fakat performansımızdan ve adaptasyondan oldukça memnunduk. Serviste ise probleme sebep olan unsur bulundu fakat sonra bir parçanın daha değişmesi gerekince servisten 7 dakika geç çıkabildik. Yarışa devam etmemiz, hem puan hem de daha fazla uyum sağlamak için önemliydi. Son lupun ilk etabında ise henüz 1. kilometrede mekanik bir arıza nedeni ile yoldan çıktık ve yarışı noktaladık.

YagizAvci_BahadirGucenmez1Başından sonuna stresli ve aksi bir yarış oldu ama, iyi tarafından baktığımızda henüz ilk yarışımızda performansımızdan memnunuz. Birçok şey öğrendik ve hem takımımızla hem de otomobille uyumumuz arttı. Bundan sonrası umarım çok daha iyi olacak. Rakiplerimizle çok güzel bir mücadele oluyordu ve herkes yakındı, hepsini tekrar tebrik ederim, organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür ederim.

Şimdi sıra 10-11 Mayıs tarihlerinde Eskişehir Rallisi’nde…”

Top