You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Heyecan Eskişehir’de Tavan Yaptı

Heyecan Eskişehir’de Tavan Yaptı

GK1_FatihKaraSon yılların en çekişmeli ve en rekabetçi yarışı olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı Eskişehir Rallisi’nde, son etaba kadar devam eden liderlik mücadelesinde son gülen Pegasus Racing’den Fatih Kara-Güray Karacar oldu.

Kısa adı ESOK olan Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından Espark, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi katkıları ile organize edilen 5.Eskişehir Rallisi, 10-11 Mayıs tarihlerinde Bozdağ eteklerinde yer alan 10 özel etapta koşuldu.

GK2_YagizAvciBaştan sona büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan zorlu ralliyi, son özel etapta yaptığı atak ile Pegasus Racing adına Fiat Abarth Punto S2000 ile yarışan Fatih Kara-Güray Karacar, 4.7 saniye farkla birinci olarak tamamladı. Podyumun ikinci basamağında Tok Sport WRT adına MINI JCW RRC ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi yer alırken, üçüncülüğü de Porsche 997 GT3 ile Fransa’dan gelen konuk ekip Murat Doğral-Stephane Heitz kazandı. İlk kez ülkesinde start alan Doğral, klasman dışı yarıştığı için şampiyona üçüncülük puanlarını kazanan isim Skoda Fabia S2000 ile Tok Sport WRT ekibi Burak Çukurova-Ünal Tezel oldu.  Fatih Kara ve Burak Çukurova bu yarıştan elde ettikleri puanlarla, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderlik basamağını paylaştılar.

GK3_MuratDogralRallinin gece koşulan ilk gününü lider tamamlayan Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Murat Bostancı-Onur Vatansever ikinci gün 7.özel etapta yoldan çıkarak lider sürdürdüğü yarışa veda etmek zorunda kaldı. Bostancı’nın takım arkadaşı, rallinin bir diğer iddialı ekibi Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz da aynı etapta mekanik arıza nedeniyle abandone oldu.

Yarışın N4 sınıfı birinciliğini GP Garage My Team adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Hakkı Ağaoğlu-Nehir Yılmaz elde ederken, RC3 sınıfında Ford Fiesta ST ile yarışan Alptekin Işıkalp-Cemre Ergun birinciliğin sahibi oldu.

GenelKlasmanIlk3RC4 sınıfı, İki Çeker klasmanı ve Genç Pilotlar birinciliklerini yine Burak Erdener ile yarışan Eskişehirli genç pilot Buğra Banaz kazanırken, Kadın Pilotlar Birincisi de Mitsubishi Lancer EVO X ile son 2 yılın Türkiye Kadınlar Birincisi Simin Bıçakcıoğlu oldu. 304 km. uzunluğundaki 2 günlük mücadele sonunda Kadın co-pilotlar birincisi Nehir Yılmaz, genç co-pilotlar birincisi ise Cemre Ergun oldular.

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing takımından Engin Kap-Başar Yavuz Ford Escort MKII ile zafere ulaşırken, aynı takımdan benzer bir otomobille Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz ikinciliği elde etti. Historic klasmanında Ford Fiesta MKI ile üçüncülüğü elde eden Kemal Gamgam-Erhan Arıkan aynı zamanda Kategori 1 birinciliğinin sahibi oldu.

Historic_3_KemalGamgam17 ekibin mücadele ettiği mahalli klasmanda ise Kategori 1’de Antalya’dan Fiat Palio ile Mehmet Civelek-Erdal Boz, Kategori 2’de İstanbul’dan Citroen Saxo VTS ile Erdinç-Ergun Yeşilyurt kardeşler, Kategori 3’te Antalya’dan Ford Fiesta ST ile Osman Kaya-Erdoğan Savcıer, Kategori 4’te İstanbul’dan Citroen C2 ile Yüksel Özgür-Ersin Tunç ve Kategori 5’te de İstanbul’dan Renault Clio Sport ile Murat Güray-Hürkal Menderes birincilikleri paylaşan ekipler oldular.

Top