You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Atlantis Rallisi’nde Heyecan Doruktaydı

Atlantis Rallisi’nde Heyecan Doruktaydı

Kat4_Taner-SengezenerTOSFED Ralli Kupası’nın 3. ayağı olan Atlantis Rallisi, 37 ekibin katılımı ile İzmir Seferihisar’da renkli mücadelelere sahne oldu…

TOSFED Ralli Kupası üçüncü ayağı Atlantis Rallisi, kısa adı BMSPORT olan Batı Anadolu Motorsporları Kulübü tarafından Karakaş Atlantis Kuyumculuk ile No1 Yapı ve Yalıtım Çözümleri sponsorluğunda 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde İzmir Seferihisar’da gerçekleştirildi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından amatör sporcuları teşvik amacı ile oluşturulan ve desteklenen kupanın 3. Ayağını stat alan 37 ekipten 28’i tamamlayabildi. Toplam uzunluğu 66,20 km. olan 6 özel etaptan oluşan rallide ekipler 5 ayrı kategoride mücadele ettiler. Sığacık Teos Marina ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda; Kategori 1’de Fiat Palio ile yarışan İzmirli ekip İsmail Cabacı-Ercüment Can Tolun birinciliği elde ederken, benzer bir otomobille Mehmet Can Çakar-Özgün Çakar ikinci ve Mehmet Civelek-Erdal Boz üçüncü oldular.

Kat3_Hakan-ErtarmanCitroen Saxo VTS’lerin podyumu oluşturduğu Kategori 2’de, Atlantis destekli İzmirli genç ekip Egemen Çivicioğlu-Tolga Tezeken ilk sırada yer alırken, İstanbul’dan Erdinç-Ergün Yeşilyurt kardeşler ikinci ve Semih Çekmez-Mahir Çekmez üçüncü olarak podyumu oluşturdular.

Kategori 3’de Renault Clio Ragnotti ile mücadele eden Bursalı ekip Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol podyumun en üst basamağındaki isim oldu. Ford Fiesta ST ile Yaşar Abay-Aykut Bilir ikinciliği kazanırken, üçüncülükte bir diğer Ford Fiesta ST ile Erdem İlbaylı-Ceren Ergun yer aldı.

Kategori 4’te ev sahibi ekip Atlantis destekli Opel Corsa S1600 ile Taner Şengezener-Bora Yılmaz bir kez daha birincilik kürsüsünde yer aldı. Yarış sırasında normal etapta talihsiz bir saldırıya uğrayarak darp edilen Şengezener-Yılmaz ekibi, konuyla ilgili şikayette bulunmak üzere jandarma karakoluna hareket ederek yarışın ödül törenine katılamadı. Yüksel Özgür-Ersin Tunç ekibinin ikinci sırada tamamladığı Kategori 4’ün üçüncülüğünü ise Renault Clio R3 ile bir ara yarış sırasında yangın tehlikesi atlatan Ali Gülan-Maria Gülan çifti elde etti.

OdulToreniKategori 5’te Renault Sport Clio ile yarışan İzmirli ekip Erkan Yanıkoğlu-Ünsal Deniz ilk sırada yer aldı. İkinciliği Renault Clio RS ile Murat Güray-Hürol Menderes kazanırken, Opel Astra G ile Osman Karaosman-Serdar Yalçın üçüncülüğü elde etti.

Klasman dışı Açık Grup’ta mücadele eden ekipler arasında en hızlı isim, bu yarışa Ford Escort MK 2 direksiyonunda oğlu Cemal Diker ile katılan tecrübeli ralli pilotu Mithat Diker olurken, Yonca Güngör-Erdal Oral ikinciliği kazandı. Güngör aynı zamanda yarışın en iyi kadın pilotu ödülünün de sahibi oldu.

TOSFED Ralli Kupası 02-03 Ağustos tarihlerinde Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından Yalova’da düzenlenecek olan Armutlu Rallisi ile devam edecek.

Top