You are here
Home > TURKEY > Rallikros > RX Lites Kupası Finlandiya’da, Canlı Yayını NTV Spor’da

RX Lites Kupası Finlandiya’da, Canlı Yayını NTV Spor’da

Avitas-Bulten-FI_2Dünya Rallikros Şampiyonası’nın dördüncü yarışı 28-29 Haziran hafta sonunda Finlandiya’nın Kuovola Pisti’nde gerçekleştirilecek. Dünya Şampiyonası içinde tek marka kupası olarak organize edilen RX Lites da, Finlandiya’da sezonun üçüncü yarışına çıkacak.

Portekiz ve İngiltere’de tamamlanan ilk iki yarış sonrasında sıralamada lider durumda bulunan İsveçli Sebastien Eriksson ve en yakın takipçisi ve vatandaşı Richard Göransson’un Finlandiya’da yarışmayacak olmaları, puantaj tablosunda büyük değişiklikler olacağının göstergesi.

Avitaş’ın desteği ve Toksport WRT renklerinde bu büyük rekabet içinde yer alan genç pilot Yiğit Timur da Finlandiya’da ilk iki yarıştan elde ettiği tecrübelerle bu kez podyum için yarışacak.

“Değerli puanlar toplayıp, şampiyonada ilk üçe girmeye çalışacağım. Rekabet çok yüksek ve rakiplerimin hepsi çok yetenekli ve inanılmaz hızlı. Ancak ben de her yarış daha da hızlanıyorum ve artık podyum için hazır olduğumu hissediyorum. Finlandiya yarışı benim ve takımım için çok önemli, buradan elde edeceğimiz puanlar serinin kalan yarışları için çok kritik hesapların yapılmasına neden olacak.” diyen Yiğit ekliyor : “Böylesine yüksek rekabetin olduğu Dünya Şampiyonası arenasında Türk seyircilerin ve motorspor severlerin desteği çok önemli. Gerek sosyal medyada ve gerekse ekranları başında izleyen, destek veren herkese teşekkürler.”

Avitas-Bulten-FI_128 Haziran Cumartesi günü serbest antrenmanlar ve iki grup sıralama turunun ardından Pazar günü yine sıralama turu, yarı final ve final olarak gerçekleşecek programda pilotlar her bir aşamada elde edecekleri puanların toplamıyla hafta sonunu en kazançlı şekilde bitirmeye çalışacak.

Dünya çapında 55 TV kanalının canlı yayınıyla milyonlarca izleyiciye ulaşan Dünya Şampiyonası’nın Türkiye yayınını NTV Spor üstlenmiş durumda. RX Lites final yarışı 29 Haziran Pazar günü saat 16:00’dan itibaren NTV Spor’dan canlı yayınlanacak.

Uluslararası arenada geleceğin Rallikros yıldızlarını yetiştirmek ve eşit şartlarda pilotajın ön plana çıkarıldığı, rekabetçi bir ortama sahip RX Lites Kupası’na olan ilgi, henüz ilk yılı olmasına rağmen her geçen gün artıyor. Tasarımı ve üretimi Avitaş’ın İstanbul tesislerinde gerçekleştirilen RX Lites yarış otomobilleri, FIA tarafından onaylanmış, Dünya klasmanında yarışabilen ilk ve tek Türk otomobili olma özelliği taşıyor. 310 BHP gücündeki 4 çeker RX Lites otomobilleri Dünya Rallikros Şampiyonası haricinde, Amerika’da gerçekleştirilen Red Bull Global Rallikros Şampiyonası ve İskandinav Rallikros Şampiyonasında da yarışarak bilinirliği her geçen gün artan Türk markası olmanın gururunu yaşıyor.

Yigit Timur (3)RX Lites Kupası ile ilgili güncel haberleri, son dakika gelişmeleri ve canlı yarış sonuçlarını rxlites.com web sitesi ile @RXLites sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Top