You are here
Home > WORLD > WRC > Polonya’da Olaylı Gün

Polonya’da Olaylı Gün

Mikkelsen (2)Dünya Ralli Şampiyonası’nın yedinci ayağı olan Polonya Rallisi’nin üçüncü günü koşulan on özel etapla devam etti. Ondördüncü etabı aynı zamanda günün en uzun etabı 35.17 kilotmetre uzunluğundaki Goldap etabına kadar herşey yolunda gidiyordu. Bu etapta Evans, Ostberg, Meeke ve Latvala’nın başına gelenler yarışın kaderini değiştirmese de ilk onda değişikliklere yol açtı. Gelin bugün neler yaşandı şöyle bir bakalım…

Sabah 08.00’de koşulan 6.75 km uzunluğundaki ilk etap Chmielewo kısa olmasına rağmen VW pilotları Ogier ve Mikkelsen mücadelesine sahne oldu. Etabı 3 dakika 21.7 saniye zamanla geçen Andreas Mikkelsen takım arkadaşını 0.4 saniye geride bırakarak liderle olan farkını 0.5 saniyeye indirdi. Onları Ostberg, Latvala, Hirvonen izledi. İlk beşi Neuville, Kubica, Meeke, Hanninen ve Evans izledi.

Hirvonen (2)Onikinci etap olan Stare Juchy etabının en hızlısı Citroen pilotu Mads Ostberg oldu. Son iki yarışta otomobilin setup’ını ve kendi kullanım stilini Sebastian Loeb’ün kullandığı stile çeviren ve bundan iyi sonuçlar çıkaran genç Norveçli henüz VW pilotlarıyla başa çıkacak seviyede olmasa da Citroen bayrağını elinden geldiğince iyi temsil etmeye çalışıyor. Ostberg’in 3.2 saniye arkasında Ogier yer alırken onları aynı zamanı yapan Latvala ve Meeke izlerken, Hirvonen beşinci, Hyundai Pilotları Neuville ve Hanninen altıncı yedinci olurken, sekizinci zamanı yapan Mikkelsen bir yol ayrımında hata yapınca 12.8 saniye zaman kaybetti. Aynı yerde takım arkadaşları Ogier ve Latvala’da aynı hatayı yapmalarına rağmen Mikkelsen otomobili stop ettirip, geri vitese almakta zorlanınca çok zaman kaybetti ve Ogier’in 10.1 saniye gerisine düştü. Kubica ve Paddon ilk onu tamamlayan isimler oldular.

Hanninen (2)Kayda değer bir değişikliğin yaşanmadığı Babki yarışın onüçüncü etabıydı. Bu etapta liderliğine devam eden Ogier’i takım arkadaşı Latvala izledi. Ostberg’in üçüncü, konsantrasyonu bozulan Mikkelsen dördüncü zamanı elde ederken genel klasmanda Ogier ile arasındaki fark 14.2 saniyeye çıkmış oldu. Neuville beşinci zamanın sahibi olurken, ilk beşi takip eden Evans, Kubica, Hirvonen ve Hanninen oldu.

Yarışın kaderini diyemesek de dinamiklerini değiştiren etap yarışın en uzun etabı 35.17 km. uzunluğundaki Goldap etabı oldu. Etabın ilk firesi hızlı sol viraj içindeki kayaya çarpıp süspansiyonunu kıran Ford pilotu Elfyn Evans oldu. Onu aynı kayaya çarpıp tekerleğini kopartıp takla atan Ostberg izledi. Yine aynı noktada Kris Meeke lastik patlatırken, Latvala’da süspansiyonuna zarar verdi fakat etap sonuna ulaşmayı başardı. Etabın en iyi zamanını yapmasına rağmen Ostberg’in taklası sırasında zaman kaybeden Ogier zamanına itiraz etti. İtiraz gün sonunda kabul edilerek düzeltildi. Ogier’i takım arkadaşı Mikkelsen izlerken aradaki fark 16.7 saniyeye yükseldi. Neuville’in üçüncü zamanı yaptığı etapta, Hanninen dördüncü, Hirvonen beşinci, Kubica altıncı hasarlı süspansiyona rağmen Latvala yedinci, Paddon sekizinci, Prokop dokuzuncu ve lastik patlatan Solberg onuncu zamanın sahibi oldular. Ostberg’in yarış dışı kalması ve Meeke’in geriye düşmesi Latvala’yı üçüncülüğe, Hanninen ve Hirvonen’in ise ilk beşin içine girmesine sebep oldu.

OstbergOnbeşinci etap Baranowo Goldap’a göre sakin geçti. Ogier’in liderliğinde devam eden rallide bu etapta da Ogier’in hakimiyeti iyiden iyiye hissedilir oldu. Takım arkadaşı Mikkelsen’i 2.3 saniye geride bırakan Ogier lideliğini 19 saniyeye çıkardı. Onları Hyundai pilotu Neuville izlerken, lastik patlatıp gerilere düşen Citroen pilotu Meeke dördüncü zamanın sahibi oldu. Hyundai’nin bir diğer pilotu Hanninen beşinci olurken. Onları Hirvonen, Paddon, Prokop ve Henning Solberg izledi. Bir önceki etap süspansiyonuna hasar veren Latvala etap sonunda kendi imkanlarıyla süspansiyona müdahele etmiş olsada bu etapta yerinden fırlayıp kaputun üzerine çıkan süspansiyonu ile 1.37 saniye kayıpla etabı tamamlayıp servise ulaşmayı başardı.

Gün ortası servis çıkışı Chmielewo etabının ikinci geçilişinde yine Ogier Mikkelsen çekişmesi izlenirken liderlikte herhangi bir değişiklik olmadı ve Ogier Mikkelsen’i 0.3 saniye geçerek liderliğini korudu. Bir önceki etap kırılan süspansiyon nedeniyle 1.37 saniye kaybeden Latvala onları izledi. Hirvonen iddiasız fakat istikrarlı pilotajı ile dördüncü zamanı elde ederken onu Kubica, Neuville, Hanninen, Meeke, Solberg ve Paddon izlediler. Genel Klasmanda ise Latvala’nın geriye düşmesiyle Hyundai pilotları Hanninen üçüncülüğe Neuville ise dördüncülüğe çıktı. Hirvonen ise ilk beşi tamamlayan isim oldu.

MeekeOnyedinci etap Stare Juchys’nin ikinci geçilişindeki en önemli değişiklik bir tepe üzerinde sağ arkasını biraz dışa taşıran Robert Kubica otomobilin süspansiyonunu kırınca yarış dışı kaldı. Bu etabın en iyi zamanını ise Ogier’in 0.7 saniye önünde finişe gelen Hyundai pilotu Neuville oldu. Süspansiyon arızası serviste giderilen Latvala var gücüyle kaybettiği zamanları toplamaya çalışıyordu. Bu etapta takım arkadaşı Ogier ile aynı zamanı paylaşan Latvala böylelikle altıncılığa kadar yükselmeyi başardı. Onları sırasıyla Meeke, Mikkelsen, Hirvonen, Hanninen, Paddon, Solberg ve Prokop izledi.

Onsekizinci etap Babki’nin ikinci geçilişinde Latvala Ogier’in 2.7 saniye önünde etap birinciliğine ulaştı. Onları takım arkadaşları Mikkelsen izledi. Bu etap sonunda Ogier Mikkelsen ile arasındaki farkı 26 saniyeye çıkarmış oldu. Dördüncü zamanı elde eden Neuville takım arkadaşı Hanninen’i geçerek genel klasmanda üçüncülüğe oturdu. Beşinciliği Hirvonen, altıncı Meeke, yedinci Paddon, sekizinci Hanninen, dokuzuncu Solberg ve onuncu Prokop oldu. Etabın kaygan bölümlerinde risk almadığını belirten Ogier istikrarlı pilotajına devam edeceğini söyledi.

Ogier (2)Ondokuzuncu etap olan Goldap’ın ikinci geçilişinde Latvala’dan bir en iyi zaman daha geldi. Lider Ogier’i 8.1 saniye gibi iyi bir farkla geçen Latvala kaybettiği zamanları toplamaya devam etsede henüz altıncılıktan yukarı çıkmayı başaramadı. Bu etabı üçüncü tamamlayan Neuville üçüncülükteki yerini korumaya çalışırken dördüncü zamanı yapan Hirvonen , Hanninen’i geçerek genel klasman dördüncülüğüne çıkmayı başardı. Onları Solberg, Meeke, Hanninen ve Paddon izledi. Bu etapta fren problemleri nedeniyle zaman kaybeden ve dokuzuncu zamanı yapan Andreas Mikkelsen ikinciliğini korumasına rağmen Ogier ile arasının 59.7 saniyeye çıkmasına engel olamadı. Onuncu zamanın sahibi ise yine Martin Prokop oldu.

Mikolajki Arena’da yapılan günün son etabı olan seyirci özel etabında finişe Latvala’nın 1.6 saniye önünde gelen Ogier günü takım arkadaşı Mikkelsen’in 1 dakika 01.8 saniye önünde lider kapattı. Neuville’in üçüncülüğü aldığı etapta Mikkelsen dördüncü , Hirvonen beşinci, Hanninen altıncı, Paddon yedinci, aynı zamanı yapan Meeke ve Prokop sekizinci ve dokuzuncu, Solberg ise onuncu zamanın sahibi oldular. Genel Klasmanda Ogier’in liderliği devam ederken ilk onda kayda değer bir değişiklik yaşanmadı.

Ogier (3)WRC2 grubunda ise dün mekanik sorunlarla geride kalan bugün süper ralli ile yarışa devam eden Karl Kruda süratli bir sol virajda takla atarak yarışı terk etti. Bugünde dünkü gibi Ott Tanak ve Jari Ketomaa arasında geçen yarışın üçüncülüğünü ise Martin Kangur’un kalmasıyla ele geçiren Suudi pilot Yazeed Al Rajhi aldı.

Bugün yapılacak 4 etapla devam edecek rallinin Power Stage’i olan Baranowo özel etabı saat 13.00’da NTV Spor kanalından canlı olarak izlenebilecek.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=57W2QnNKXOY[/youtube]

Top