You are here
Home > TURKEY > Rallikros > RX Lites İsveçlileri Büyüledi

RX Lites İsveçlileri Büyüledi

2014 Dünya Rallikros Şampiyonası’nın destek yarışı olan RX Lites Şampiyonası dördüncü yarışı İsveç’in Höljes Pistinde gerçekleştirildi. Toplam 14 RX Lites otomobilin start alarak bu sezonun en yüksek rakamına ulaşıldığı yarışta özellikle final yarışı nefesleri kesti.

Cumartesi günü başlayan programda yer alan iki sıralama yarışında en iyi dereceleri elde eden İsveçli Kevin Hansen Jr Pazar günü gerçekleşen iki sıralama yarışı ve yarı finalde de en hızlı isim olmayı başardı. Vatandaşı Kevin Eriksson ise özellikle pazar günü yapılan Heat 3’te sorun yaşamasına rağmen finale kalmayı başardı.

Final yarışında startla birlikte öne geçen Hansen Jr joker turunu atana kadar liderliğini sürdürürken, Eriksson çok iyi bir strateji uygulayarak joker tur çıkışında Hansen Jr ile giriştiği dişe diş mücadelenin kazananı olmayı başarardı ve yarış liderliğini ele geçirdi. Kalan turlarda bu üstünlüğünü korumayı başaran Eriksson, İsveç ayağının galibi olarak şampiyona liderliğini 20 puan farka çıkarttı.

Tecrübeli isimlerden Richard Göransson, Finlandiya ayağına katılmamasına rağmen hala hızlı olduğunu göstererek, akıllı temposu ile podyumu tamamlayan isim oldu ve bu sonuçla Şampiyona sıralamasında Yiğit Timur’un ikinciliğini elinden almayı başardı.

RXLites-SWE-Yigit-BultenGenç Türk pilot Yiğit Timur Heat 4 yarışında starttan sonra gelen ikinci sol virajda rakiplerine çarpmamak için pist dışına düşürdüğü otomobili ile öne geçmeyi başarsa da, bu sağladığı avantaj Yarış Komiserleri tarafından kural ihlali olarak değerlendirildi. Diğer üç yarıştan elde ettiği toplam puanlar da yarı finallere çıkmasına yetmeyince Yiğit İsveç’ten sadece 3 puan alarak ayrıldı.

Dünya Rallikros Şampiyonası’nın şu ana kadar gerçekleştirilen en tempolu yarışı olan İsveç ayağında resmi rakamlara göre 42.000 seyirci tribünlerde ve pisti çevreleyen seyir alanlarında yer alırken, Avitaş Motorsport tarafından İstanbul’da tasarlanıp üretilen RX Lites otomobilleri ve RX Lites Şampiyonası’nın yüksek tempolu rekabete sahne olan yarışları büyük ilgi çekti. Özellikle yarı final ve final yarışlarında seyirciler nefeslerini kesen bu rekabete büyük ilgi göstererek henüz ilk sezonunda RX Lites otomobillerinin ne kadar etkileyici olabileceğini bir kez daha ispatlamış  oldular.

RX Lites Şampiyonası’nda Kevin Eriksson 92 puanla liderliğini sürdürüyor. Richard Göransson 72 puanla ikinci durumda yer alırken, Yiğit Timur 59 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Sezonun bir sonraki yarışı İtalya’nın Franciacorta Pistinde gerçekleşecek.

RX Lites Şampiyonası ile ilgili daha fazla bilgiye, fotoğraf ve videolara rxlites.com resmi sitesinden erişebilir, en güncel bilgiler ile son dakika gelişmelerini @RXLites sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Top