You are here
Home > NATIONAL > Bohemia’da Kopecky Kazandı

Bohemia’da Kopecky Kazandı

bohemia-rally_lgAvrupa Şampiyonu Çek pilot Jan Kopecky Skoda Ralli Takımı adına katıldığı Bohemia Rallisi’ni takım arkadaşları Umberto Scandola ve Sepp Wiegand’ın önünde üçüncü kez kazanmayı başardı. Skoda fabrikasının bulunduğu Mlada Boleslav kasabasında Skoda Müzesi önünde yapılan kutlamalarda aynı zamanda firmanın ürettiği RS serisinin 40. yaşı kutlandı. Skoda Motorsports Takım Direktörü Michal Hrabanek yarış sonrası yaptığı açıklamada ” Skoda markası adına aldığımız bu sonuç bizi çok gururlandırdı, Jan Kopecky ve Pavel Dresler’i ayrıca kutluyorum.” diye konuştu. Bu yıl Asya Pasifik Şampiyonası kovalayan Kopecky / Dresler ekibi New Caledonia ve Avusturalya ayaklarını kazandıktan sonra kendi ülkelerinde de zafere ulaşan ekip oldular.

Kopecky / Dresler ekibi takım arkadaşları Scandola/D’Amore ekibinin 43.9 saniye önünde yarışın galibiyetini aldılar. Üçüncülüğü Sepp Wiegand / Frank Christian ekib aldı. Bu sonuçla Wiegand Avrupa Ralli Şampiyonasında üçüncü basamağa tırmanmayı başardı.

113 yıllık Skoda firmasının tarihinde bir başka yenilik olan Skoda Fabia R5 otomobilin direksiyonunda ise bir başka fabrika pilotu Esepekka Lappi yer almaktaydı. Bohemia Rallisi’ne test amacıyla girdiklerini belirten takım direktörü Hrabanek , gerçek ralli şartlarında mükemmel bir deneyim gerçekleştirdiklerini yeni otomobilin geliştirilmesi için önemli bir adım attıklarını belirtti.

Takımın bir bölümü ERC’nin önümüzdeki ayağı olan Estonia’ya hareket ederken, Asya Pasifik Şampiyıonası’na devam edecek olan Kopecky/Dresler ekibi, 15-17 Ağustos tarihlerinde Malezya Rallisi’nde start alacaklar.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top