You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Şampiyon, Avrupa Kupası’na Hazır

Şampiyon, Avrupa Kupası’na Hazır

AVCIKariyerinde 4 Türkiye Şampiyonluğu bulunan milli sporcu Yağız Avcı, 15-17 Ağustos tarihlerinde koşulacak olan Avrupa Ralli Kupası’nda dahil AVIS Boğaziçi Rallisi’nde Tok Sport WRT adına mücadeleye hazır…

Avrupa Ralli Kupası’na dahil ülkemizin en köklü motorsporları organizasyonu olan AVIS Boğaziçi Rallisi, 15-17 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda da Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. ayağı olan organizasyonda, geçtiğimiz yılın Türkiye Ralli Şampiyonları Yağız Avcı/Bahadır Gücenmez ekibi de mücadelesini sürdürecek.

Kariyerinde 4 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, bu önemli yarışta Bahadır Gücenmez ile birlikte Tok Sport WRT adına Çebi ve Hursan desteğinde MINI JCW RRC ile start alacak. Bu yarış öncesinde Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderliğini sürdüren milli sporcu Avcı, kendi evindeki bu ralliden hem Avrupa Ralli Kupası, hem de Türkiye Ralli Şampiyonası’na puan taşımayı hedefliyor.

AVCI-ISTANBUL4 kez Türkiye Ralli Şampiyonu ve 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Avcı,  AVIS Boğaziçi Rallisi öncesinde “Avrupa Ralli Kupası’nda yer alan Boğaziçi Rallisi bizim de en önemli yarışımız. Hem Türkiye Ralli Şampiyonası hem de Avrupa Ralli Kupası için puan açısından çok etkili. 2011 sezonunda kazanmayı başarmıştık ve bu sezon hedefimiz yine en üst basamak… Yerel rakiplerimize ek olarak yabancı ekiplerin de yer alacağı bu ralli, oldukça zor bir mücadele olacak. Elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışacağız ve bu yarıştan yüksek bir puanla ayrılmak istiyoruz. Herkese şimdiden başarılar dilerim ve organizasyonda yer alanlara da iyi çalışmalar dilerim.” açıklamasını yaptı. 

Not: Pilot hakkında detaylı bilgi ve görsellere www.yagizavci.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Top