You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Bostancı-Vatansever Zirvede

Bostancı-Vatansever Zirvede

1-MuratBostanciTürkiye’nin en köklü otomobil sporları organizasyonu AVIS Boğaziçi Rallisi Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin birinciliği ile sonuçlandı.

Bu yıl 43. kez düzenlenen 2 günlük 620 kilometre uzunluğundaki AVIS Boğaziçi Rallisi, Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin birinciliği ile sona erdi. Ukrayna’dan yarışa katılan 2013 Avrupa Ralli Kupası galibi Oleksandr Saliuk-Evgeny Chervonenko’nun ikinci sırada tamamladığı zorlu rallide üçüncülüğü Castrol Ford Team Türkiye´den geçen yılın birincisi Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz kazandılar. Bostancı-Vatansever bu zaferle, bu sezon dördüncü birinciliğe ulaşırken, aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderlik koltuğuna yerleştiler.

2-OleksandrSaliukÜlkemizin en eski ve en köklü uluslararası motorsporları organizasyonunda, yarışa Bulgaristan’dan katılan bir diğer konuk ekip Todor Slavov-Petar Iliev İki Çeker klasmanı ve RC3 sınıfı birinciliklerinin sahibi oldu. RC4 sınıfında Ford Fiesta R2 ile Eytan Halfon-Sedat Bostancı ekibi birinci olurken, Kadın Pilotlar Birinciliği’ni Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan son 2 yılın Türkiye Ralli Kadınlar Birincisi Simin Bıçakcıoğlu elde etti. Genç Pilotlar Birincisi Castrol Ford Team Türkiye’den Ford Fiesta R2 ile Ümitcan Özdemir olurken, Genç Co-Pilotlar Birinciliği de Kerim Tar ile yarışan Kutay Ertuğrul kazandı.

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık Historic klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing’in pilotları ilk 3 sırayı paylaştılar. Son 3 yılın historic şampiyonu Engin Kap-Başar Yavuz birinciliklerini bir yenisini eklerken, Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz ikinci ve Burak Türkkan-Murat Yıldırım üçüncü oldular. Kap-Yavuz aynı zamanda Kategori 2 birinciliğini kazanırken, Türkkan-Yıldırım da Kategori 1 birincisi olarak önemli puanlar kazandılar.

3-OrhanAvcioglu4 ekibin finişe ulaşabildiği mahalli klasmanda ise Murat Güray-Hürol Menderes birinci, Vehbi-Sonay Usluoğlu çifti ikinci ve Mehmet Civelek-Erdal Boz üçüncü olarak podyumu oluşturdular.

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası, 13-14 Eylül tarihlerinde Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenecek olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile devam edecek.

Top