You are here
Home > NATIONAL > BRC’nin Kara Günü

BRC’nin Kara Günü

Bu yıl Birleşik Krallık Ralli Şampiyonası’nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Mayıs ayında yapılan Jim Clark Rally’de bir otomobilin yoldan çıkarak seyircileri ezmesinin ardından daha henüz yeni yeni sular durulurken bir başka üzücü haber geçtiğimiz haftasonu koşulan Ulster Rally’den geldi.

Timothy Cathchart Fardrossİrlandalı pilot Timothy Cathchart, Fardross etabında yoldan çıkan Citroen DS3 otomobilinin içinde hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Craig Breen’nin ko-pilotu Gareth Roberts’ın ağabeyi Dai Roberts ile yarışan Catchart hayatını kaybederken Roberts yaralı olarak kurtarıldı.

Krallığın spor otoritesi MSA, İrlanda spor otoritesi PSNI ile birlikte polis soruşturmasının haricinde bir ekip kurarak soruşturma başlattı. Şampiyona Yetkilisi Mark Taylor, Catchart’ın kaybından duydukları üzüntü ve şoku dile getirdi, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi. Catchart’ın gelecek vaad eden çok yetenekli bir pilot olduğunu bildiren Taylor, spor için büyük kayıp olduğunu bildirdi. Taylor , ko-pilotu Dai Roberts’a da acil şifalar diledi.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top