You are here
Home > TURKEY > Mahalli > Armutlu’da Çekişme Tavan Yaptı

Armutlu’da Çekişme Tavan Yaptı

Kat5_MuratGuray-HurolMenderesTOSFED Ralli Kupası’nın dördüncü ayağı olan Armutlu Rallisi, 30-31 Ağustos tarihlerinde Armutlu Belediyesi ve Göral Termal Armutlu katkıları ile düzenlendi…

TOSFED Ralli Kupası’nın dördüncü ayağı olan Armutlu Rallisi, 30-31 Ağustos tarihlerinde Yalova Armutlu’da organize edildi. Kısa adı BOSSEK olan Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından Armutlu Belediyesi katkıları ile Göral Termal Armutlu sponsorluğunda düzenlenen organizasyon, Yalova’nın Armutlu ilçesindeki 134 km. uzunluğundaki parkurda 26 ekibin katılımı ile koşuldu.

30 Ağustos Cumartesi sabahı Kaymakamlık Binası önünde gerçekleştirilecek olan teknik kontrol ile başlayan organizasyonun seramonik startı ise aynı günün akşamı Armutlu İskele Meydanı’nda gerçekleştirildi.

31 Ağustos Pazar sabahı saat 11.00’den itibaren Fıstıklı ve Hayriye etaplarını üçer kez kat eden ekipler, Kaymakamlık Binası önündeki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele ettiler. Kategori 1’de Fiat Palio ile yarışan ekipler arasında İzmir’den M.Can Çakar-Özgün Çakar ekibi birinciliğin sahibi olurken, yine İzmir’den Yüksel Duvarcı-Cihan Sapmaz ikinciliği ve Antalya’dan Mehmet Civelek-Erdal Boz da üçüncülüğü elde ettiler.

Kategori 2’de Bursa’dan Semih Erkal-Recep Aydın Fiat Palio KitCar ile birinciliği kazanan ekip olurken, İstanbul’dan Kutlu Demiriz-Erman Akgün ikinciliği ve Bursa’dan Burak Özaltolmaz-Fatih Yılmaz üçüncülüğü kazandılar.

Kategori 3’de Bursa’dan Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol Renault Clio Ragnotti ile ilk sırada yer alırken, Kocaeli’den Peugeot 206 RC ile Tansel Karasu-Yüksel Karasu kardeşler ikinci ve İstanbul’dan Peugeot 306 GTI ile Murat Üçbaşaran-Oktay Öztürk üçüncü sırada finişe ulaştılar.

OdulToreni (2)Kategori 4’de Yüksel Özgür-Ersin Tunç ve Özgür Krabağ-Halil Çetinkaya ekiplerinin tamamlayamadıkları rallinin Kategori 5 klasmanında ise İstanbul’dan Murat Güray-Hürol Menderes ekibi Renault Clio RS ile birinciliğe uzandı. İzmir’den Erkan Yanıkoğlu-Ünsal Deniz Renault Sport Clio ile ikinciliği kazanırken, Bursa’dan Yiğit Yalçın-Aydoğan Savcıer Opel Astra GSI ile üçüncülüğün sahibi oldular.

TOSFED Ralli Kupası 01-02 Kasım tarihlerinde Antalya Motorsporları Kulübü tarafından düzenlenecek 5.ayak ile devam edecek.

Top