You are here
Home > MOTORSPORT > Volkicar’ın Birincisini Yağmur Belirledi

Volkicar’ın Birincisini Yağmur Belirledi

Lassa-V1-Challenge-01Lassa V1 Challenge sezonunda dördüncü yarış, Körfez Pisti’nde düzenlendi. Şiddetli yağış ve ağırlaşan pist koşulları yarışa damga vurdu.

Pazar günü sezonun dördüncü yarışı için heyecan dorukta idi. İzmit Körfez Pist’inde 19 VOLKICAR ile verilecek toplu startın yaratacağı mücadele merakla bekleniyordu. Ancak pist koşulları ve günün erken saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağmur planları değiştirdi.

Sıralama Turları Yağışlı Havada Büyük Önem kazandı

Pilotlar önce antrenman turlarına çıktı. İki grup halinde ıslak pistte turlarını atan pilotlar pisti tanıdı. Antrenmanlarda Kuvvet Erim’in tamponu koparken, Çiğdem Bayülgen pistin arka düzlüğündeki şiganda otomobilinin kontrolünü kaybederek yol dışına çıktı. Sıralama turları ise yoğun yağış altında koşuldu. İki grup halinde en iyi zamanı yapmak için piste çıkan pilotlar ilk yarışa en ön sırada başlama arzusunda idi. Sıralama turlarında en iyi zamanı Can Tolon yaptı.

Lassa-V1-Challenge-02Ardından pilotlar ilk yarışı beklemeye başladı. Ancak sabahtan beri devam eden yağmur sonucu pist yarışmaya elverişsiz hale geldi. Yarışma direktörü yarışın sonucunu sıralama turlarına göre ilan ederek klasmanı açıkladı. Buna göre Can Tolon birinci, Dağhan Ünlüdoğan ikinci, Yağız Avcı ise üçüncü oldu. 75 puan ile Tolon şampiyonada liderliğini devam ettirirken, iddialı pozisyonda bulunan Burak Çukurova 63 puan ile hala ikinci sırada. Dağhan Ünlüdoğan bu yarış sonunda üçüncülüğe yükseldi ve puanı 48. Kadın pilotlar klasmanında Didem Kargın 33 puan ile birinci, Oya Eren 19 puan ile ikinci, Çiğdem Bayülgen ise 16 puan ile üçüncü sırada.

Lassa-V1-Challenge-03VOLKICAR Heyecanı Son iki Yarışta Devam Edecek

Lassa’nın bu sene ismini verdiği V1 Challenge şampiyonası 4. senesinde NTV Spor’dan canlı olarak yayınlanmaya devam ediyor. Hem yarış tutkunları hem de spor sevenler için vazgeçilmez hale gelen yarışlar, piste gelemeyenleri ekran başına bağlıyor. Sezon 26 Ekim’e yapılacak yarış ile devam edecek. Şampiyona ile ilgili bilgilere www.v1challenge.net sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Top