You are here
Home > MOTORSPORT > Karting’de Şampiyonlar Belirlendi

Karting’de Şampiyonlar Belirlendi

TKS7-Junior-MertDalkiran2014 Türkiye Karting Şampiyonası 7. ve son yarışları, 15-16 Kasım tarihlerinde 4 kategoride 16 sporcunun katılımı ile Körfez Karting Pisti’nde koşuldu…

2014 Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonun son yarışları, Kocaeli Karting Kulübü organizasyonuyla 15-16 Kasım tarihlerinde Körfez Karting Pisti’nde gerçekleştirildi.

15 Kasım Cumartesi günü serbest ve resmi antrenmanlar ile başlayan program, Formula Master, Formula Senior, Formula Junior ve Mini kategorilerinin birinci yarışları ile devam etti. Organizasyonun ikinci günü olan 16 Kasım Pazar günü ise ikinci ve üçüncü yarışların ardından Türkiye Karting Şampiyonası final ayağı son buldu.

TKS7-Senior-BerkayBeslerMini kategoride Pars Erol Erdem birinci, Zekai Özen ikinci ve Kerim Sulyak üçüncülüğü kazanan sporcular oldular. Formula Junior kategorisinde Mert Dalkıran birincilik kürsüsüne çıkarken, Zeynep Şen ikinci ve Bora Özcan üçüncü sırada yer aldı. Formula Senior’da Berkay Besler birinci, Sarp Kuzey Eroldu ikinci ve Yiğit Çetin üçüncü olarak podyumu oluşturdular. Formula Masters kategorisinde ise Mehmet Yaman birinci olurken Sırrı Kolot ikinciliği ve Ezel Seçilmiş de üçüncülüğü kazandı.

Bu yarışın ardından; Mini kategoride Zekai Özen, Formula Junior kategorisinde Mert Dalkıran, Formula Senior’da Berkay Besler, Formula Masters kategorisinde ise Mehmet Yaman Türkiye Karting Şampiyonluklarını kazanan sporcular oldular.

Top