You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > TOSFED Çalıştayı Tamamlandı

TOSFED Çalıştayı Tamamlandı

Calistay-3Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Çalıştay’ı 21 Kasım tarihinde, farklı illerden sporcu, organizatör ve görevlilerin katılımı ile Intercity İstanbul Park pistinde düzenlendi…

TOSFED’in kurulduğu tarihten bugüne kadar, ilk kez organize edilen Çalıştay, 21 Kasım tarihinde Intercity İstanbul Park pisti medya merkezinde düzenlendi.

FIA ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın geçmiş dönemlerde yapmış olduğu çalıştayları değerlendirerek hazırlanan bir formatta gerçekleştirilen farklı illerden sporcu, takım yöneticileri, organizatör ve görevlilerin katılımına sahne oldu.

Organizasyonun ilk bölümünde; Karma ve kozmopolit bir oluşum için farklı branşlardan eşit oranda katılımcıların bir araya geldiği 8 ayrı grup halinde, sporun bugünkü durumu ve yol haritası için çözüm ve öneriler belirlendi.

Çalıştayın ikinci bölümü TOSFED Başkanı Metin Çeker’in konuşması ile başladı. Katılımcılara ve salonu ücretsiz olarak kullanıma sunan Intercity Istanbul Park yönetimine teşekkür eden Çeker, “Buradaki amacımız komisyon veya kurul çalışmalarından çok farklı… Sporun gelişimi için üzerinde düşülmesi gereken konular ve başlıklarını tespit edip, geniş kitleler şeklinde tartışıp bir sonuç bildirgesine ulaşmak amacındayız.” dedi.

Calistay_GenelOtomotiv Markalarının ve Sponsorların Sporumuza Desteği

İlk panelde otomobil markaları, sponsorlar, sporcular, takım ve medya temsilcileri ile komisyon ve kurul yetkilileri söz aldılar ve soruları cevaplandırdılar.

“Otomotiv Markalarının ve Sponsorların Sporumuza Desteği” konulu ilk panele konuşmacı olarak; Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe, Nissan Türkiye Lojistik Müdürü Esat İskit ve yarış otomobili üreticisi Avitaş Motorsport adına Halid Avdagiç katıldılar.

Sporun paydaşları; Sporcu, Takım, Organizatör Kulüp, Medya

Sporun paydaşları konulu ikinci panelde ise; Veziroff Kulübü Başkanı Metin Yılmaz, Borusan Otomotiv Motorsport takım direktörü İbrahim Okyay, milli sporcu Castrol Ford Team Turkey pilotu Murat Bostancı, Otomobil ve otomobil sporları gazetecisi Murat Tosun, TRT Türk Spor M-Oto Programı Yapımcısı Alp Pazarlı söz aldılar.

Calistay_KatilimcilarKomisyon ve Kurul Çalışmaları

“Komisyon ve Kurul Çalışmaları” konulu üçüncü panelde de; TOSFED Kadınlar Komisyonu üyesi Yeşim Bostancı, Amatör Ralliciler Birliği Komisyonu Başkanı Murat Güray, Görevliler ve Gönüllüler Komisyonu üyesi Ediz Atabey, Medikal Komisyonu Başkanı Yrd. Doç.Dr. Cem Boneval konuşmacı olarak yer aldılar.

Çözüm Önerileri Yorumlandı

Çalıştayın son panelinde ise Tartışma bölümüne geçildi. İlk olarak TOSFED resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilen anketin sonuçlarını yorumlandı. Daha sonra grup sözcülerinin katılımı ile, ilk seansta gruplar tarafından belirlenen sporun durumu ve yol haritası için çözüm ve öneriler yorumlandı.

Katılımcıların söz aldığı son bölüm ile sona eren Çalıştay’ın sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde TOSFED resmi web sitesinde yayınlanacak.

Top