You are here
Home > MOTORSPORT > Soğuk Hava Yılın Son Off Road Yarışını Etkilemedi

Soğuk Hava Yılın Son Off Road Yarışını Etkilemedi

Mebuskent Ankara Off Road 01Tamamlandığında Ankara’da yeni bir yaşam merkezi olacak Mebuskent, 2014 Ankara Off Road Şampiyonası’nın son ayağına ev sahipliği yaptı.

Yarışmacılar 48 kilometre uzunluğundaki zorlu parkurda kıyasıya mücadele ederken, seyirciler de soğuk havaya rağmen Off Road heyecanına ortak oldu.

Tamamlandığında Ankara’da yeni bir yaşam merkezi olacak Mebuskent, 2014 Ankara Off Road Şampiyonası’nın son ayağına ev sahipliği yaptı. Yılın son yarışında genel klasmanda Yunus Ayhan ilk sırada yer alırken, pilotlardan Ahmet Ünlü ikinciliği, İsmail Ayhan da üçüncülüğü elde etti.

Ankara’nın yeni cazibe merkezlerinden Batıkent Karacakaya’da inşa edilen Mebuskent’te düzenlenen ve Ankara Off Road Kulübü’nün (ANDOFF) organize ettiği yılın son yarışı soğuk havaya rağmen yine renkli görüntülere sahne oldu. Toplam 48 kilometre uzunluğundaki 4 zorlu etaptan oluşan parkurda yarışmacılar hünerlerini sergiledi.

Mebuskent olarak, yarışlara üçüncü kez kapılarını açtıklarını kaydeden AYMOR Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, bir kez daha eğlenceli ve heyecanlı bir etkinliğe imza atmaktan dolayı çok mutlu olduklarını bildirdi.

Mebuskent Ankara Off Road 02Off Road yarışçılarının yine Ankara’daki en uygun parkur olan Mebuskent’te kıyasıya mücadele ettiğini kaydeden Ayhan, “Off Road tutkunları yarışa büyük ilgi gösterdi. Birbirinden farklı kulüpler, zorlu parkurlarda kıyasıya yarıştı. Zaman zaman araçların devrilmesi izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Ancak güvenlik önlemleri ve araçların da bu koşullara uygun üretilmiş olması hiçbir sorun yaşanmamasını sağlıyor. Soğuk havaya rağmen izleyiciler de bizleri yalnız bırakmadı. Bir yandan mangal yakıp bir yandan da yarışları takip eden izleyiciler güzel bir Pazar günü geçirdi” dedi.

Ayhan, Off Road yarışlarına yaptıkları ev sahipliğini geleneksel hale getirmek istediklerini ve Mebuskent’te yaşam başladığında da devam etmesini dilediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Şimdiden Mebuskent markasını Off Road yarışlarıyla bütünleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu yarışlar Mebuskent sakinlerinin sabırsızlıkla beklediği etkinliklerden olmasını hedefliyoruz. ‘Yeni bir gelecek, yeni bir Ankara’ sloganıyla inşa edilen Mebuskent’te postaneden, eczaneye; alışveriş merkezinden, eczaneye tüm ihtiyaçları kolaylıkla karşılanabilecek. Tüm bunlara Off Road yarışı gibi eğlenceli aktiviteler de eklenince Mebuskent sakinleri hafta sonlarını dışarıya hiç çıkmadan keyifle geçirebilecek.”

Top