You are here
Home > WORLD > WRC > Toyota Yeniden WRC’de

Toyota Yeniden WRC’de

Toyota Yaris WRC (2)Toyota, Yaris WRC modeliyle Dünya Ralli Şampiyonası’na geri döneceğini “resmen” açıkladı.

Toyota Başkanı Akio Toyoda, 1999 yılından bu yana WRC sahnesinde olmayan Toyota’nın 2017 yılı itibariyle mücadeleye geri döneceğini duyurdu.

Son 1 yıldır Toyota Yaris WRC modelinin testlerini basına resmi bir açıklama yapmadan sürdüren Toyota, Almanya merkezli bir motorsporları birimi kurmuştu. Cologne şehrinde kurulan merkez, Toyota Motorsport (TMG) adıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Toyota, Dünya Ralli Şampiyonası’na dönüşünü açıklamasıyla WRC’de mücadelen edecek 5. marka oldu.

7 kez Dünya Ralli Şampiyonası Markalar Şampiyonu olan Toyota, Dünya’nın en çok otomobil satan 5. markası olma özelliğini de taşıyor.

Toyota Yaris WRCHem toprak hem de asfalt üzerinden uzun bir test çalışması yapan Toyota mühendisleri Yaris WRC’yi bu zamana kadar; Sebastian Lindholm, Stéphane Sarrazin, Stephane Lefebvre, Kevin Abbring, Pontus Tidemand, Eric Camilli, Teemu Suninen gibi hem genç hem de tecrübeli isimlere test ettirerek farklı tecrübelerden faydalanmaya çalıştı.

Toyota Başkanı Akio Toyoda, çok uzun zamandır ralli fanatiklerinden gelen “WRC’ye Geri Dönün” isteklerine daha fazla sessiz kalamadık açıklaması da markanın şampiyonanın en çok bilinen markalarından biri olduğunun işareti olarak gösteriliyor.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QY8A4m0g5aw[/youtube]

Top