You are here
Home > WORLD > ERC > Craig Breen Gün Sayıyor

Craig Breen Gün Sayıyor

Craig Breen Peugeot SportPeugeot Rally Academy’nin genç İrlandalı pilotu Craig Breen önümüzdeki ay yapılacak İrlanda Turu Rallisi için sabırsızlanıyor. Sorularımıza içtenlikle yanıt veren pilotun bu yıl ki yarış hakkındaki görüşlerini gelin birlikte öğrenelim.

Craig, bu yıl yapılacak olan İrlanda Turu Rallisi parkuru hakkında görüşlerini alabilir miyiz?
Geçtiğimiz yıl ki parkur mükemmeldi bu yılda parkurun benzer olması beni memnun ediyor. Cuma günü yapılacak uzun etap bu yıl yok , Cumartesi koşulacak uzun etap ise bir başka uzun etap ile değiştirilmiş bunlar dışında parkurda önemli bir değişiklik yok. Yine Hamiltons Folly gibi çok ünlü ve çok güzel etaplar var, bunun yanında tabi ustalık isteyen zor etaplarda var. Genele bakacak olursak çok zevkli bir yarış burada tekrar start alacağım için çok mutluyum.

Craig evinde yapılacak olan bu yarışta kendi taraftarının önünde yapacağın derece senin için ne kadar önemli ?
İrlanda Turu Rallisi’nin benim için anlamı büyük. Bu yarışı izleyerek büyüdüm diyebiliriz. Yıllarca babamın omuzlarında oturup bu yarışı izledim. O yıllarda Waterford’a yarışın start ve finişini izlemeye giderdik. İrlanda da yarışmak benim için çok özel , İrlanda Turu Rallisi’ni kazanmak ise çok çok özel.

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda çok az asfalt ustası pilot var, bu yarışta sizi zorlayacak rakipleriniz kimler ?
Herkes rakibimiz olabilir, Kajetan Kajetanowicz çok hızlı bir pilot, Alexey Lukyanuk da hızlı bir pilot fakat asfalt üzerindeki tecrübesini bilemiyorum ama çok hızlı olacağından eminim. Buradaki yerel pilotları da unutmamak lazım onlar da çok hızlı. Bugünden şu kişi yada bu kişi demek zor, kolay bir yarış olmayacağını düşünüyorum.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top