You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Gökhan Saraçoğlu; “Dinozorlar’la Tarihi Ali Baba Spesyali”

Gökhan Saraçoğlu; “Dinozorlar’la Tarihi Ali Baba Spesyali”

Dinozorlar 07.03.2015Sevgili Dostlar,

Bugünkü yazımızın konusu ne haftasonu koşulan WRC Meksika Rallisi, ne yaklaşan ERC İrlanda Turu Rallisi, ne de yaklaşan sezon öncesi dedikoduları. Bugün sizlerle paylaşacağım konu daha bizden daha içimizden, Trakya Ralli’lerinden , Anadol’lara, Günaydın Türkiye Ralli’lerinden Murat 124’lere, Rothmans Bravo Ralli’lerinden Renault 12’lere bugünün Boğaziçi Ralli’lerinin ilk günlerinden otomobil sporumuzun nabzını tutan ve onu bugünlere taşıyan Türkiye Otomobil Sporlarının Kahramanlarından bahsedeceğim sizlere.

Otomobil sporlarına müdahil olduğum günden bu yana çok güzel günler yaşadım bir çok büyüğümün mekanına gittim, yanında bulundum, sofrasına icabet ettim. Hepsinin benim için ayrı ayrı değeri var. Fakat cumartesi günü katıldığım sevgili ağabeylerim Bora Köktener ve Can Ünlü’nün organizasyonu olan “Dinozorlar Toplantısı” otomobilsporları camiasında yaşadığm en gurur ve onur verici gündü. Bu kadar değerli otomobilsporu büyüğünün bir arada bulunduğu bir toplantıya bir sonraki bayrak taşıyıcı olarak katılmak onlarla o anları paylaşmak paha biçilmezdi. Kimisini bırakın seyretmeyi adını kitaplardan, dergilerden okuduğumuz, kimisinin efsane hikayelerini büyüklerimizden dinlediğimiz zamanında parkurların tozunu dumana katmış delikanlıların hepsiyle tanıştık ve onlarla aynı fotoğraf karesine sığıştık. Bizi aralarına alarak bize bu mutluluğu ve onuru yaşattılar hepsine buradan bir kez daha ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim sağolsunlar varolsunlar…

Son yazımda sizlerle paylaştığım sporumuzun kaybolan değerlerinden bahsetmiş ve bu konudaki kaygılarımdan bahsetmiştim. Bu sporun bir bayrak yarışı olduğunu büyüklerimizden aldığımız bu bayrağı sonraki nesillere taşıyacağımızı bunun yılmaz savaşçıları olmamız gerektiğinin bilincinde olmamız gerektiğini dilim döndüğünce anlatmıştım. “Dinozorlar Toplantısı” ‘na şuan aktif yarışan kendisini “rallici” olarak adleden gençlerden kimsenin olmaması kaygılarımın doğruluğunu bana bir kez daha ispat etti. Bizim jenerasyondan bu işe candan gönül vermiş arkadaşlarım Aras Dinçer, Osman Tüter, Gökhan Serim, Selim Bacıoğlu,Selami Sezer ve Furkan Atik hariç  maalesef sözde “rallici”’lerden hiçbiri yoktu. Zaten gençlerin bırakın sporun geçmişini bilmeyi ve öğrenmeyi , sporun janjanlı yanı hariç yaptıkları sporun disiplini ve kurallarıyla uzaktan yakından alakadar olmadıklarını benim bildiğim kadar sizlerde biliyorsunuz. Oysa o gün orada sporun bu ülkede yapılmasına katkıda bulunmuş hepsi birer mihenk taşı olan ağabeylerimizle paylaşılacak bir kaç saatin anının ve hatıranın değeri ve büyüklüğü bizler için çok çok fazlaydı. Kimler yoktu ki toplantıda Oğuz Gürsel,  Ender Kitapçı,  Şükrü Okçu, Behiç Yurdaçalışan, İskender Aruoba, Ali Bacıoğlu, Cihat Gürkan, Can Ünlü, Ateş Hanibu, Rıza Çukurova, Ethem Genim, Mustafa Akpınar,  Mahir Bayındır, Celal Gülerhan, ve daha adını “Ralli Dünyası” dergisinin sayfalarında gördüğümüz bir çok değerli ağabeyimiz. Bu insanlara bırakın sevgi, saygı ve hürmet duymayı bu ülkede bu spor bunca zorluk ve zahmete rağmen hala yapılabiliyor olduğu için öncelikle minnet ve vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum.

Şu günlerde aktif yarışan gençlerin ve bizim jenerasyon arkadaşlarımın bu sezon Ulusal’da mı yarışalım yoksa Tosfed Kupası mı yapalım, Michelin mi takalım yoksa Pirelli mi, hangi janjanlı tulumu alalım, R2 Ford’la mı yarışalım R4 Mitsubishi mi yapalım derdinden önce bir zahmet kalkıp oraya icabet edip gerçek rallicilerle, gerçek sporcularla, gerçek beyefendilerle tanışıp biraz örnek almalarını isterdim. Geçmişini bilmeyen toplumların yok olmaya mahkum oldukları gibi sporumuzun hangi zor şartlardan yokluklardan geldiğini sizler unutsanız bile ben ve bir kaç spor neferi arakadaşım sizlere hatırlatmaya devam edeceğiz. Otomobil sporculuğu cesaretin,  rekabetin, mücadelenin, insan ile makinenin uyumunun icra edildiği muhteşem bir spor dalı olmasının yanında centilmenliğin, arkadaşlık ve yardımlaşmanın en üst düzeyde yaşandığı bir spor dalıdır. Biz bu bayrağı Renç Koçibey’lerden, Ali Sipahi’lerden, Lemi Tanca’lardan devraldık ve yaptığımız sporla gurur duyduk. O tulumu tekrar giyebilmek, tekrar 5,4,3,2,1…Çık sesini duyabilmek için varımızı yoğumuzu bu spora harcadık şimdi ona sahip çıkmamız gerekiyor. Bu sporu adabıyla yapmak ve bizden sonra da aynı adap ve ruhla yapılmasını sağlamak için yolumuza devam edeceğiz. Sizlerde katılırsanız memnun olacağız. Hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklar keyifli bir sezon dilerim.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top