You are here
Home > MOTORSPORT > TOSFED’den Bir İlk Daha

TOSFED’den Bir İlk Daha

tosfed genclerTOSFED Yönetim Kurulunun, Gençler Kurulu oluşturulması kararının ardından, ilk toplantı 26 Mayıs Salı günü TOSFED binasında gerçekleştirildi. 

Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize, otomobil sporlarının geleceğini oluşturma, bugünü değerlendirme ve projelerimizin şekillenmesinde söz sahibi olabilmelerine olanak sağlamak amacıyla oluşturulan kurulun ilk toplantısına, otomobil sporlarının farklı branşlarında yarışmış ve halen yarışmakta olan bir çok genç sporcu katıldı.

Bu ilk tanışma toplantısının ardından üniversite sınavları ve okulların kapanması ile 27 Haziran tarihinde yapılacak olan geniş kapsamlı gençlik platformu öncesinde; bu platformun kurulmasındaki amaç ve hedeflenenler TOSFED Başkanı Metin Çeker’in de dahil olduğu en yetkili isimler tarafından açıklanırken, bu ilk toplantıda gençlerin yapmak istedikleri ve tartışmak istediği konuların başlıkları belirlendi.

– Alt jenerasyonu nasıl çekmek onların yetiştirilmesini sağlamak,

– Nasıl projeler yaratılabileceği ve bu projelere kaynak bulunabiliriliğin nasıl olacağı,

– Federasyon aracılığı ile ailelere, okullara ve medyaya verilecek ortak mesajların belirlenmesi,

– Uluslararası başarılar için gençlerin gelişiminde nelerin gerekli olduğunun belirlenmesi…

Bu ve benzer başlıklarda çok değerli fikirlerini paylaşan gençlerin ortak fikri, bu kurulun kurulmasının faydalı olacağı ve bunun kendileri heyecanlandırdıkları doğrultusunda oldu. Bu toplantı için İstanbul dışından gelen katılımcıların ilgisi ve düşünceleri ile özellikle ileride federasyonun yönetimini devir alacak bir gençliğin geliyor olmasından duydukları sevinci gençlerle paylaştı.

Özellikle ikinci toplantıda buluşacak olan gençlerin, kendi isteklerini özgürce dile getirebilecekleri ve federasyondan maddi ve manevi destek alabilecekleri bu platformda yaratacakları veya yön verecekleri projeleri duymak için sabırsızlanıyoruz.

Top