You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Simin Zafer Peşinde

Simin Zafer Peşinde

SiminTürkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Yeşil Bursa Rallisi’nde usta rallici Simin Bıçakcıoğlu zafer peşinde…

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ve son asfalt yarışı olan 40. Yeşil Bursa Rallisi, Bursa Otomobil Sporları(BOSSEK) tarafından 13-14 Haziran tarihlerinde Bursa’da gerçekleşecek. Şampiyonada birincilik için mücadele eden ve son 3 yılın Kadın Pilotlar Şmapiyonu Simin Bıçakcıoğlu, 13 Haziran Cumartesi günü saat 13:00’da Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi önünde start alacak.

Şampiyonada Neo Motorspor adına yarışan Simin Bıçakcıoğlu, Mitsubishi EVO IX ve Gürkal Menderes co-pilotluğunda Klass Magazin, A&S Transport ve Hayaller Gerçektir’in katkılarıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kadın pilotlar klasmanında zirveyi hedefliyor. 2015 Ralli Şampiyonası’na iddialı bir başlangıç yapan usta rallici: “Ege Rallisi ve 100. Yıl Rallisi derken 2 etabı geride bıraktık. Birincilik iddiamız devam ediyor. 100. Yıl Rallisi’nden sonra hiç vakit kaybetmeden Yeşil Bursa Rallisi’ne hazırlanmaya başladım. Tarih kokan bu güzel şehirde yarışıyor olmak benim için oldukça heyecan verici bir durum. Bursalı ralli severlerden de; 13-14 Haziran tarihlerinde bizleri desteklemelerini ve bu güzel organizasyondan keyif almalarını bekliyorum.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Crowne Plaza Bursa, Toktaş Otomotiv Hankook ve Störer Kentvizyon sponsorluğunda yapılacak olan şampiyonanın üçüncü ayağı; Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde, Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası’na da puan verecek.

“Yeşil Bursa Rallisi”, 13 Haziran Cumartesi günü saat 13:00’da Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi önünden verilecek startla başlayacak. Mücadele de ilk etap Büyükşehir Belediyesi Kültürpark içerisindeki seyirci özel etabı olacak. Daha sonra Crowne Plaza Bursa karşısında yer alan servis alanına yönelecek olan ekipler bu yarışta Dağgüney ve sonrasında Firoz etaplarını ikişer kez geçerek 17:53’den itibaren günü noktalayacaklar. 14 Haziran Pazar sabahı ise 09:00’da direksiyon başına geçecek olan ekipler, Crowne Plaza, Firoz, Delice etaplarını katettikten sonra 12:40’dan itibaren servis alanında araçlarının ikmal ve bakımlarını yaptıracaklar. Daha sonra aynı 3 özel etabı bir kez daha geçmek üzere Keles istikametine yönelecek olan ralliciler, 17:00 itibariyle Crowne Plaza Bursa önündeki finiş podyumuna ulaşabilmek için kıyasıya mücadele edecekler.

Top