You are here
Home > MOTORSPORT > Ankara’da “Ralli” Heyecanı

Ankara’da “Ralli” Heyecanı

Avrupa’nın en büyük “otomotiv yaşam merkezi” olacak OTONOMİ’de 2. BOD Klasik Otomobil Rallisi başladı

otonomiAnkaralıları geçen yıl ilk kez klasik otomobil rallisi ile buluşturan Otonomi, bu yıl rallinin ikincisini gerçekleştiriyor.

Ankara’da açılış için gün sayan ve Avrupa’nın en büyük “Otomotiv Yaşam Merkezi” olacak; Başkent Otomotivcileri Derneği (BOD) önderliğinde hayata geçirilen OTONOMİ’de 2. Klasik Otomobil Rallisi başladı. Ralliye, model yılları 1938 -1985 arasında değişen 40’dan fazla araç katıldı. İki gün sürecek rallide ilk gün 120, ikinci gün 140 olmak üzere toplam 260 km yol kat edilecek. Etkinlikle beraber çok sayıda klasik, Otonomi’de sergilenirken; sayıları 40’tan fazla olan farklı yıl ve modellerdeki araçlar Ankara caddelerini de şenlendirecek.

Ralliye yoğun ilgi…

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen ralli Ankaralıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Onlarca klasik araç sahibi ve binlerce klasik tutkununu bir araya getiren ralli, renkli görüntülere sahne oldu. Barbekü Partisi, fotoğraf çekimi ve “Klasik Otomobil Sergisi”nin de yer aldığı etkinlikte, karne sevinci yaşayan çocuklar da aileleri ile renkli bir hafta sonu geçirdi. Yazılı ve görsel basının da yoğun ilgi gösterdiği ralli kapsamında, tüm gün rodeo etkinlikleri ve müzik yayını yapıldı.

Rallinin bitiminde ilk üç dereceye girecek yarışmacılara kupa ve çeşitli ödüller verilecek.

Otonomi sadece Otomobil değil, Otomotiv ve Yaşam Merkezi olacak

Ralli öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç şu bilgileri verdi:

“Otonomi, Başkent Ankara başta olmak üzere tüm Anadolu’da çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi sonrası tüm 2. El araç firmaları buraya taşınacak. Galerilerin yoğun olduğu ve kaldırımların istila ettiği, Ankaralı vatandaşları zor durumda bırakan sorunlar geride kalacak. Kaldırımları sahiplerine geri vereceğiz. Otonomi, sadece bu konuda değil; pek çok noktada ihtiyaçları en güvenilir yoldan karşılayacak, sosyal donatıları ile de herkesin ailece gelip otomobil ile ilgili ihtiyaçları haricinde keyifli zaman geçirecekleri bir yaşam merkezi olacak. İnşaatımızın hızla ilerlemesi ve yakında Otonomi’nin kapılarını açacak olması da bizi ayrıca gururlandırıyor. Bu çatı altında geçen yıl gerçekleştirdiğimiz rallinin büyük ilgi görmesi sonucunda bu yıl da ikinci kez gerçekleştirmekten ayrıca mutluluk duyuyoruz”

Otonomi Projesini hayata geçiren Özgüven Mimarlık Kurucu Ortağı, aynı zamana da klasik tutkunu olan Özgür Özgüven de iki gün boyunca bu etkinliğe ev sahibi yapmaktan ve gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Otonomi, Ankara’nın marka değerini de yükseltecek önemli bir proje… Hızlı ve yoğun bir çalışma temposundan sonra kapılarımızı açmaya sayılı günler kaldı. Sağlayacağı faydalar yanında bu tür sosyal etkinlilerin de devam edeceği Otonomi’de böyle bir organizasyonu gerçekleştirmekten ötürü mutluyuz.”

Otonomi hakkında

Esenboğa yolu üzerinde 375 bin metrekarelik bir alanda 2013 yılında inşaatına başlanan Otonomi’nin Eylül ayında kapılarını açması bekleniyor. Avrupa’nın en büyük otomotiv AVM’si olacak Otonomi, sıfır ve ikinci el araç alım satımının yapılacağı işyerleri ve her türlü sosyal donatısı ile tam bir “Otomotiv Yaşam Merkezi” olacak. Otonomi, günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayabilecek Otonomi’de aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Sıfır ya da ikinci el araç almak isteyenler, aradığı her modeli Otonomi’de bulabilecek.

Top