You are here
Home > MOTORSPORT > Körfez’de 4 Yarış Bir Aradaydı

Körfez’de 4 Yarış Bir Aradaydı

TOSFED-K2-Yagiz_Gedik2015 Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası’nda sezonun ikinci randevusu, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü organizasyonu ile İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleştirildi…

Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası’nda 2015 sezonunun ikinci yarışları, 15 sporcunun katılımı ile 04-05 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi.

Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından İzmit Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenen yarışlarda; Maxi grupta katılım olmaması nedeniyle bu kategori yapılmazken, Super grupta sporcular kıyasıya mücadele ettiler. 5 sporcunun katıldığı super grupta 20 turluk her iki yarışın birincisi Honda Civic Type-R EP3 ile İzmirli Ahmet Mutlubaş olurken, kartingden pist yarışına geçen 16 yaşındaki Kuzey Eroldu, Pegasus Racing adına Fiat Punto S1600 ile kariyerinin ikinci pist tecrübesinde ikinciliği elde etti. Ülkü Motorsport adına Honda Civic Type-R EP3 ile yarışa Bursa’dan katılan İsmet Toktaş günü üçüncülükle tamamlayan isim oldu. Ülkü Motorsport takımının diğer sporcuları Ümit Ülkü ve Galip Atar Renault Maxi Megane’lar ilekatıldıkları yarıştamekanik sorunlar nedeniyle abandone olan isimler oldular.

SUPER1-Ahmet_MutlubasTOSFED Pist Kupası Kategori 1’de Peugeot 106 GTI ile Uygar Birgili birinciliğin sahibi olurken, genç pilotların VW Polo TDI’lar ile mücadele ettiği Kategori 2’de Yağız Gedik birinciliği, Ubeyde Saygılı ikinciliği ve Muhammed Ali Ülkü de üçüncülüğü kazanan sporcular oldular. Kategori 3’te ise Honda Civic Type-R FN2 ile Ahmet Mutlubaş birinciliğe uzanırken, Honda Civic Type-R EP3 ile İsmet Toktaş ikinci ve Renault Clio Sport ile Tansel Tunca üçüncü sırada finiş gördüler.

Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası üçüncü ayak yarışları, 01-02 Ağustos tarihlerinde yine İzmit Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenecek…

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kz43TPL1JOw[/youtube]

Top