You are here
Home > VIDEOS > Murat Günarslan; “Bayram Tatilinde Güvenli Seyahat İçin Önemli Uyarılar”

Murat Günarslan; “Bayram Tatilinde Güvenli Seyahat İçin Önemli Uyarılar”

Murat Gunarslan Guvenli Ileri Surus EgitmeniSürüş Uzmanları bayramda güvenli bir yolculuk için hayati uyarılarda bulunuyor. Yol güvenliği ile ilgili farkındalığı artırmak için oluşturulan uyarı listesi, güvenli ve konforlu bir yolculuğun anahtarını veriyor.

Bayram tatiline araba ile çıkmayı planlayan çok sayıda sürücü seyahatlerine, araçlarını yeterli şekilde hazırlamadan ve iyice dinlenmeden başlıyor. Yapılan araştırmalar; bayramda gerçekleşen kazaların iki temel nedeninin, bakımı yapılmamış ya da yetersiz yapılmış araçlar ile yorgun sürücüler olduğunu ortaya koyuyor. Sürücülere, güvenli ve konforlu bir seyahat geçirebilmeleri için bayram tatili öncesi altın değerinde önerilerimiz şu şekilde…

Seyahatinize, bakımı çok iyi yapılmış araç ile çıkarak güvenli bir başlangıç yapabilirsiniz

Tatile çıkan sürücülerin pek çoğu seyahat öncesinde araçlarının bakımını yapmayı ve gerekli güvenlik önlemlerini almayı unutur. Araştırmalar; araçlardaki arıza ve teknik sorunların yüzde 32’sinin genellikle tatil yolunda meydana geldiğini göstermektedir.

Ayrıca mevsime ve aracınıza uygun, doğru lastikleri kullandığınızdan emin olunuz. Ülkemizin hemen her bölgesinde yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde kış lastiği kullanmak, lastiğin ömrünü kısaltarak bütçenizi olumsuz etkileyeceği gibi, güvenliğinizi tehlikeye atar ve konforlu bir seyahat geçirmenizi de engeller.

Birebir Guvenli Surus Egitimi Murat Gunarslan 10Yola odaklanarak ve kurallara uyarak araba kullanın

Yaz aylarında araç kullanmak; yoğun trafik, uzun mesafe, gece ve gündüz şartlarında sürüş, bir anlamda sürücünün sınırlarını zorlamak anlamına geliyor. Bu nedenle yola odaklanarak ve dikkatli bir şekilde araç kullanmak zorunluluk haline gelir.

Yorgunluk, kazaların en büyük nedenlerinden biri

Araştırmalar; sürücülerin büyük çoğunluğunun yorgunluk, uyku hali ve dikkat kaybının sürüş becerileri üzerindeki olumsuz etkisini gözardı ettiğini gösteriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) verilerine göre trafik kazalarının nedeninin yüzde 87.5’i ise sürücü kusurundan kaynaklanıyor. Sürüş hatalarını en asgariye indirmek için yola dinlenmiş olarak çıkılmalıdır.

Ayrıca; mola yerlerini önceden planlamayan sürücüler, kendilerini birkaç kilometre daha gitmek için zorlar ve bunun sonucunda riskler artar. Dinlenme ve mola noktaları ile seyahatin önceden planlanması, varış yerine güvenli ve rahat şekilde ulaşmanızı sağlamak için gereklidir.

Güvenli Sürüş Planlaması

Emniyet kemeri, araçlarla yapılan yolculuklar için geliştirilmiş en basit ancak en önemli güvenlik ekipmanıdır. Kemerin doğru kullanımı, varlığı kadar önemlidir. Koltuk uygun konuma getirildikten sonra, kemerin üst bölümü boyuna direk temas etmeyecek biçimde ayarlanmalı, alt kısmı ise karnın altından, kalça hizasından geçmelidir.

Kemer mutlaka gergin olmalı, beden ile kemer arasında boşluk kalmamalıdır. Olası kazaların önüne geçmek için en önemli unsurlardan biri de hız limitlerine uymaktır. Hız limitlerini belirten trafik işaret ve işaretçilerine riayet etmek güvenli bir yolculuğun olmazsa olmazlarındandır.

Birebir Guvenli Surus Egitimi Murat Gunarslan 14Gece araba kullanmanın olumsuz etkileri

Yoğun trafik veya gündüz sıcaklığından dolayı sürücülerin pek çoğu gece yola çıkmayı tercih eder. Gece araba kullanmak, vücut üzerinde olumsuz etkilere neden olur ancak bunlar genellikle sürücüler tarafından dikkate alınmaz. Kazaların yaklaşık yüzde 40’ı gece meydana gelmektedir. Zira gece araba kullanan sürücülerin sürüş becerileri azalmaktadır. Bunun sonucu olarak sürücüler; şeritlerde bir sağa bir sola geçmek, belirli bir hızı tutturamamak ve pek çok kez direksiyon hâkimiyetini kaybetmek gibi sorunlar yaşayabilirler. Dolayısıyla; mecbur kalmadıkça gündüz boyunca seyahat ediniz.

Güvenli sürüşün olmazsa olmazları…

• Yolculuk öncesi araçların periyodik bakımları yaptırılmalı.
• Trafik yoğunluğu düşük olan alternatif güzergâhlar tercih edilmeli, gidilecek güzergâh hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi edinilmeli ve seçilen yol güzergâhı ile tahmini varış zamanı mutlaka yakınlara bildirilmeli.
• Yeni alınan araçların özellikleri yola çıkmadan önce tam olarak öğrenilmeli.
• Araçlar hız limitlerinde, yol şartlarına göre kontrol edilebilecek hızda ve araç takip mesafesi kuralına uyularak kullanılmalı.
• Direksiyon başında cep telefonu ile konuşulmamalı. Direksiyon başında sigara içilmemeli.
• Her 200 kilometrede veya 2 saatte bir 10-15 dakika dinlenme molası verilmeli.
• Araçta çocuk varsa yetişkinlerden çok daha çabuk yorulacağı ve sıkılacağı unutulmamalı.
• Otomobilde çocuklar varsa çocuk koltuğunda seyahat etmeleri sağlanmalı.
• Molalarda kan dolaşımını arttıran hareketler yapılmalı ve eller ile yüz yıkanmalı.
• Mutlaka emniyet kemeri takılmalı.
• Gece sürüşleri dışında da şehirlerarası yollarda, yağmurlu ve sisli havalarda gündüzleri de farlar açık tutulmalı.

Birebir Surus Egitimi Murat Gunarslan 05Lastik konusu çok önemli !

• Yol ve hava koşulları nasıl olursa olsun sürücülerin ilk yapmaları gereken şey lastiklerin hava basıncı ve diş derinliğini mutlaka kontrol etmeleridir.
• Doğru havalı lastik, yolla daha geniş bir yüzeyle temas ettiği için daha güvenlidir. Aynı zamanda lastikler bu sayede daha az ve düzenli aşınarak; daha az ısınır ve yıpranır. Ayrıca yakıt tasarrufu sağlar.
• Yola çıkmadan önce veya yolculuğun ilk 1-2 içerisinde, mutlaka lastik basıncı kontrol edilmeli. Aksi halde uzun süre yol alındığında ısınan lastik içerisindeki havanın basıncı yükselir ve sizi yanlış yönlendirebilir. Bu da basınç konusunda sürücüleri yanıltabilir. Aynı konu güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmış araçların lastiği içinde geçerlidir.
• Lastiğinizi mevsimine uygun seçmeye gayret edin. Sonbahar sezonu gibi mevsim geçişlerinde ise özellikle şehirlerarası seyahatlerde değişen iklim ve yol koşulları mevsimine uygun lastik kullanımını daha da önemli kılıyor. Özellikle hızlı alınan virajlarda savrulma riskinin de göz ardı edilmemesi gerekiyor.
• Yaz koşullarında güvenlik sınırı 3 mm olan diş derinliğinin kış döneminde 4 mm’nin altına düşmemesine dikkat edilmeli. Düşük diş derinliği fren mesafesinin uzamasına sebep olur.
• Ufak bir ayrıntı olarak görünse de stepnelerin de mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Bu ayrıntı atlandığı takdirde, küçük sıkıntılarla atlatılabilecek olaylar ciddi sorunlar haline dönüşebilir.

MURAT GÜNARSLAN

Top