You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Boğaziçi Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

Boğaziçi Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

2015-bogazici-rallisi-bosphorus-rallyMedeniyetler diyaloğuna çok ihtiyaç duyulan günümüzde, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olmasının yanında gerçek anlamda coğrafi ve kültürel bir köprü olan İstanbul’un önemi, giderek artmaktadır. Tarihi ve modern bir dokuyu bir araya getiren İstanbul’da sizleri ağırlamanın heyecanı ve gururu içindeyiz.

Türkiye’de otomobil sporlarında kaydedilen gelişmelerin ilk ve en önemli örneği olan “Avrupa Ralli Şampiyonası” yıllar içinde süzülen deneyim ve birikimiyle, ülkemizdeki diğer önemli uluslararası organizasyonların kapısını açan bir anahtar olmuştur.

44 yıllık tarihi ile Türkiye’nin en eski uluslararası motor sporu organizasyonu olan Avrupa Ralli Kupası Boğaziçi Rallisi’nin toprak etapları ile büyük heyecan getireceğine, nefes kesen bir mücadeleye sahne olacağına da eminiz. Geçtiğimiz senelerde Avrupa Ralli Şampiyonasının en başarılı rallileri arasında yer alan organizasyonumuzun başarısına rağmen şampiyonasın promotörü Eurosport ile ticari anlaşmada uzlaşmayı sağlayamamamız nedeniyle, şampiyona yerine Avrupa Ralli Kupasında yer almaktadır. Buna rağmen organizasyonumuza gerekli önem ve özeni göstererek Rallimizi organize etmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda 1,4 katsayı ile Türkiye Ralli Şampiyonasına puan veren rallide Türkiye Historik Ralli Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası organizasyonu da gerçekleştirilmektedir.

Rallide emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara, İstanbul ile Kocaeli Valilikleri, İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir ve Pendik Belediyesi başta olmak üzere bize destek veren tüm resmi kurumlara ve sponsorlarımıza teşekkür ediyor, yarışmacı ekiplerimize ve görevlilerimize başarılar diliyorum.

Saygılarımla,

Murat KAYA
Ralli Direktörü

Top