You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Boğaziçi Rallisi’nin Ardından

Boğaziçi Rallisi’nin Ardından

Podyum (2)Bu yıl 44.kez düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Rallisi, iki gün boyunca büyük mücadelelere sahne oldu. Geçen yılın galibi Murat Bostancı-Onur Vatansever bir kez daha birinciliğe uzanırken, bu zaferle Avrupa Ralli Kupası’nda liderliğe yükseldi…

Avrupa Ralli Kupası, Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye Historic Rally Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası’na puan veren 44. Uluslararası Boğaziçi Rallisi, 24-26 Temmuz tarihlerinde 44. kez İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplam 54 otomobil ve Türkiye haricinde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Almanya, İrlanda, Macaristan, Finlandiya, Bulgaristan’dan 108 sporcunun katıldığı ralli, 24 Temmuz Cuma akşamı saat 20:30’da Pendik Atatürk Meydanı’ndan verilen seramonik start ile başladı. İstanbul Anadolu yakasında yer alan 12 özel etaptan oluşan toplam 600 kilometre uzunluğundaki iki gün süren rallide, sıcak hava hem görevlileri, hem de sporcuları bir hayli zorladı.

Murat Bostanci 2015 BosphorusBOSTANCI BİR KEZ DAHA ZİRVEDE

Castrol Ford Team Türkiye takımından geçtiğimiz yılın Boğaziçi Rallisi galibi Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibi bu yıl da bu başarılarını tekrarlayarak büyük bir başarıya daha imza atmış oldu. Zirve mücadelesinde yer alan Neo Motorspor takımından Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin mekanik arıza nedeniyle tamamlayamadığı rallide, ikinciliği Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ve üçüncülüğü de X Dubai World Rally Team’den Rashid Al Ketbi-Karina Hepperie kazandı. Bostancı-Vatansever ekibi bu zafer ile Avrupa Ralli Kupası ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderlik koltuğunda büyük bir avantaj elde etmiş oldu.

Sinif_N-MenderesOkurSINIFLARDA ÇEKİŞME BÜYÜKTÜ

Zorlu rallinin Sınıf N birinciliğini Tok Sport WRT adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Menderes Okur-Bora Arabacı kazanırken, Sınıf RC4 ve İki Çeker ve Genç Pilotlar birinciliği Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta R2 ile yarışan Ümitcan Özdemir-Afşin Baydar ekibinin oldu. Ferdi olarak yarışan klasmandaki en iyi ekibe verilen AutoClub Özel Ödülü’nü Hakkı Ağaoğlu-Nehir Yılmaz’ın olurken, ferdi olarak Ford Fiesta ST ile yarışan Kerim Tar-Sevilay Genç RC3 sınıfında birinciliği elde etti. Neo Motorspor takımıdan Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Simin Bıçakcıoğlu da yarışın ‘en iyi kadın pilot’ ödülünü elde etti.

mobil_down_cafe_TOSFED’DEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Down sendromlu gençleri sosyal hayata teşvik etmek amacıyla kurulan “Mobil Down Cafe”; Boğaziçi Rallisi’nde satış yaparken, down sendromlu gençler TOSFED ve Simin Bıçakcıoğlu’nun destekleriyle unutulmaz bir ralli heyecanı yaşadı. Down sendromlu gençler, aynı zamanda cafeye gelen İstanbullulara servis yaparak, harçlıklarını çıkardı.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H41xHOt177k[/youtube]

Top